Organisatienetwerken : De organisatievorm van de toekomst

Bart Cambé

overzicht

Het vraagt kennis en kunde om organisatienetwerken te doen slagen. Dit boek biedt je via talrijke voorbeelden en begrijpelijke inzichten de mogelijkheid om ook jouw organisatienetwerk te bouwen en evalueren.
I
 9789463371643 /  Pelckmans Pro /  2019 /  1ste editie /  208p. /  pb / 

Organisatienetwerken : De organisatievorm van de toekomst

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In onze veranderende wereld kunnen complexe problemen enkel aangepakt worden als organisaties samenwerken. Individuele organisaties zijn niet in staat om deze complexiteit het hoofd te bieden. Ze moeten hun expertise noodgedwongen verbinden aan die van andere en maken hierdoor steeds vaker deel uit van organisatienetwerken.

In dit boek verkennen we de fascinerende wereld van organisatienetwerken. Hoe en waarom moeten we steeds vaker streven naar iets dat onze eigen organisatie overstijgt?

Op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten, die de auteurs vaak zelf verzameld hebben, komen alle belangrijke bouwstenen van organisatienetwerken aan bod. Wanneer moet je een organisatienetwerk oprichten en wanneer niet? Hoe doe je dat dan? Wat zijn de valkuilen en hoe kan je hiermee omgaan? Hoe evalueer je op een eenvoudige manier de werking van je organisatienetwerk? Het vraagt kennis en kunde om organisatienetwerken te doen slagen.

Dit boek biedt je via talrijke voorbeelden en begrijpelijke inzichten de mogelijkheid om ook jouw organisatienetwerk te bouwen en evalueren.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Het belang van netwerken en het relationele denken en handelen

2. De nieuwe wereld: complexiteit en dynamisme

3. Organisatienetwerken

4. Succesvolle organisatienetwerken

5. Governance van een organisatienetwerk

6. Beoordeling van een organisatienetwerk (i.s.m. Joke Sannen)

Slotwoord:

De weg voorwaarts