Organisaties doen werken

Adelien Decramer

overzicht

Organisaties doen werken is een oriënterend handboek dat inzicht biedt in het managen van organisaties. Om een organisatie te leiden, analyseren of adviseren, is het van cruciaal belang om de werking van organisaties, de dynamiek van groepen en het gedrag van mensen te begrijpen.
 9789089318558 /  OWL Press /  2019 /  1ste editie /  248p. /  pb / 

Organisaties doen werken

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Organisaties doen werken is een oriënterend handboek dat inzicht biedt in het managen van organisaties.

Om een organisatie te leiden, analyseren of adviseren, is het van cruciaal belang om de werking van organisaties, de dynamiek van groepen en het gedrag van mensen te begrijpen. Daarom neemt dit werk organisatiemanagement grondig onder de loep aan de hand van analyses, cases, inzichten en evidence, en dit telkens op drie niveaus: het organisatie-, het groeps- en het individueel niveau.

Dankzij de vergaarde kennis kan de lezer kritisch leren omgaan met evoluerende organisaties in een volatiele arbeidsmarkt. Maatschappelijke en organisationele ontwikkelingen, zoals technologische veranderingen, diversiteit, vergrijzing, een steeds competitievere arbeidsmarkt en de nadruk op output, efficiëntie en effectiviteit, maken de analyse van hedendaagse organisaties uitdagend maar ook bijzonder interessant.

Zowel de basisconcepten, als de actuele inzichten in management komen aan bod in dit handboek. Door die veelzijdigheid leert de lezer uiteindelijk zelf reflecteren over organisatiemanagement en de nieuwe ontwikkelingen binnen dit veranderlijke domein.

Over de auteur

Adelien DEcramer is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen en professor aan de faculteit Economoe en Bedrijfskunde aan UGent. Haar interessegieden zijn organisatiegedrag, HRM en leiderschap.