Overleggen met effect

Anita Roelands - Rob de Ruiter

overzicht

Om effectief te kunnen overleggen, moet men leren de overeenkomsten en patronen in de communicatie te herkennen en elkaars “taal” te spreken. Deze publicatie behandelt kort en bondig de verschillende communicatiestijlen en –niveaus en presenteert een “dynamische gesprekstechniek” die op deze stijlen en niveaus gebaseerd is.
 9789046900291 /  2006 /  1ste editie /  112p. /  pb / 

Overleggen met effect

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Ieder mens heeft een eigen, unieke manier van communiceren. Om effectief te kunnen overleggen, moeten mensen leren de overeenkomsten en patronen in de communicatie te herkennen en elkaars 'taal' te spreken.

Overleggen met effect behandelt kort en bondig verschillende communicatiestijlen en -niveaus en geeft praktische tips hoe deze aangeleerd en toegepast kunnen worden. Vervolgens presenteren de auteurs een 'dynamische gesprekstechniek' die op deze stijlen en niveaus gebaseerd is en die inzicht en houvast geeft bij de dagelijkse communicatie op het werk of tijdens de studie.

Met deze gesprekstechniek kan iedere overlegsituatie worden aangegrepen als een effectief beslismoment. Het voorwoord in dit boek is geschreven door oud-burgemeester van Amsterdam, Job Cohen.