P&O administratief bekeken : Inleiding in personeelsbeheer en personeelsadministratie

Rob van den Berg

overzicht

In dit boek wordt een representatief beeld geschetst van het werk van een personeelsadministratie. Er wordt stilgestaan bij onderwerpen als personeelsbeleid in het kader van het algehele organisatiebeleid, het taakveld van de personeelsadministratie en de rol en functie van het personeelsinformatiesysteem. Uitverkocht : Levering als POD - levertijd 2 weken

 9789039522394 /  Academic Service /  2004 /  192p. /  pb / 

P&O administratief bekeken : Inleiding in personeelsbeheer en personeelsadministratie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Onze samenleving is volop in beweging. Nieuwe technologieën brengen in een hoog tempo veranderingen met zich mee. Veranderingen waaraan individuen, maar ook organisaties zich moeten aanpassen om te kunnen overleven. Het personeelsbeleid is daarbij van groot belang.

Het aanpassingsvermogen van een organisatie wordt immers in hoge mate bepaald door de flexibiliteit en veranderingsbereidheid van haar medewerkers. De personeelsadministratie op haar beurt is een basisvoorwaarde voor een goed uitvoerbaar en geloofwaardig personeelsbeleid.

Door de veelheid van taken, de vereiste nauwkeurigheid van werken en het benodigde communicatief vermogen, is het goed functioneren van de personeelsadministratie niet zo eenvoudig als buitenstaanders vaak veronderstellen.

Uitverkocht : Leverbaar als POD - Leveringstermijn 2 weken

In dit boek wordt een representatief beeld geschetst van het werk van een personeelsadministratie. Er wordt stilgestaan bij onderwerpen als personeelsbeleid in het kader van het algehele organisatiebeleid, het taakveld van de personeelsadministratie en de rol en functie van het personeelsinformatiesysteem. Ook aan de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers wordt aandacht geschonken.

Ten slotte komen de relevante externe instanties waarmee de medewerker van een personeelsadministratie regelmatig contact heeft, aan bod.

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Organisatie

2. Leiding en personeelsmanagement

3. Administratieve processen in organisaties

4. Personeelsadministratie

5. Het personeelsinformatiesysteem

6. In-, door- en uitstroom

7. Externe instanties

Bijlage Index arbeidsvoorwaarden

 Literatuur

Index