People Management

Willy Hemelrijk

overzicht

Maatwerk. Dat is uw dagelijkse uitdaging bij het aansturen van uw medewerkers. Dat is wat elk afzonderlijk personeelslid elke dag weer van u verwacht. Maar hoe levert u dat?
 9789058712370 /  Thema /  2007 /  1ste editie /  168p. /  pb / 

People Management

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Maatwerk. Dat is uw dagelijkse uitdaging bij het aansturen van uw medewerkers. Dat is wat elk afzonderlijk personeelslid elke dag weer van u verwacht. Maar hoe levert u dat? Hoe begeleidt u die medewerker die zo vaak ziek is?

Hoe komt u aan nieuwe medewerkers wanneer uw collega's klagen dat het werk hen boven het hoofd groeit? Hoe legt u die loyale en altijd vriendelijke medewerker uit dat zijn functioneren de laatste tijd toch ernstig te wensen overlaat? Op deze en nog veel meer vragen geeft 'Peoplemanagement' antwoord. Want voor de peoplemanager staat het boeken van resultaten met mensen centraal. Dat wordt door het management van hem verwacht, dat is zijn of haar taak.

Maar omdat iedere medewerker met eigen wensen, verwachtingen, vragen en problemen komt, is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Uiteraard is het cruciaal om te beseffen dat het belangrijkste wat u daarvoor nodig hebt, een grote mate van inlevings- en aanpassingsvermogen en een gedegen zelfkennis zijn.

Dat is de absolute basis. Maar naast deze onmisbare eigenschappen, die u alleen zelf kunt ontwikkelen, vult 'Peoplemanagement' uw ontbrekende praktische en theoretische kennis aan.

 Dit boek behandelt in zeven uitgebreide hoofdstukken alle voorwaarden voor het succesvol aansturen en begeleiden van uw medewerkers: leiderschap, motiveren en inspireren, coaching, werving, selectie en arbeidsrecht, functioneren, beoordelen en ziekteverzuim. Uiteraard vindt u in elk hoofdstuk de gesprekstechniek die bij dat onderwerp hoort. Want managen van mensen is en blijft vooral communiceren met mensen.

'Peoplemanagement' geeft u voor het omgaan met al die verschillende individuen die u dagelijks omringen, de broodnodige theorie, handige aanwijzingen en do's en don'ts.

Inhoudsopgave

 Inleiding

1. Leiderschap

2. Motiveren en leiderschap

3. Coaching

4. Werving en selectie

5. Arbeidsrecht

6. Functioneren en beoordelen

7. Ziekteverzuim