Personeelsmanagement nader becijferd

Karin Potting

overzicht

In een tijd van toenemende concurrentie moeten organisaties in staat zijn om de financiële gevolgen van belangrijke beleidsbeslissingen te kunnen inschatten. Het is daarom onvermijdelijk dat ook een personeelsfunctionaris zijn beslissingen met behulp van ‘harde cijfers’ onderbouwt.
 9789046901885 /  Coutinho /  2010 /  3de editie /  277p. /  pb / 

Personeelsmanagement nader becijferd

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In Personeelsmanagement nader becijferd laat Karin Potting aan de hand van vele praktijkvoorbeelden zien hoe organisaties de financiële consequenties van hun personeelsbeleid kunnen berekenen. Zij besteedt zowel aandacht aan de kosten van dit beleid, als aan de opbrengsten.

Dit boek is heel praktisch van opzet. Aan de hand van vele voorbeelden laat het zien hoe organisaties hun humanresourcesbeleid kunnen afstemmen op de strategische uitgangspunten van de organisatie. Met behulp van pictogrammen kan de lezer gemakkelijk door de stof navigeren.

Elk hoofdstuk begint met een praktijksituatie en sluit af met een samenvatting en begrip- en kennisvragen. Op de website bij het boek staan casuïstiek, studietaken en studieopdrachten. Aan de hand van een gefingeerd bedrijf leert de student onder meer om een strategisch personeelsmanagementplan op te stellen, waarin de financiële consequenties van dit voorgestelde plan duidelijk naar voren komen.

Doordat de student zelf aan de slag gaat binnen de realistische setting van een bedrijf of instelling, krijgt hij een goed inzicht in de complexe materie van de financiële kant van het personeelswerk. Ook wordt hij uitgedaagd creatieve oplossingen te bedenken voor veelvoorkomende financiële probleemsituaties