Persoonlijk leiderschap

Wiebe Veenbaas - Piet Weisfelt

overzicht

Persoonlijk leiderschap beschrijft de uitdaging om de eigen persoonlijkheid optimaal te gebruiken bij het leiding geven. Kennis, kunde en macht zijn voor leiderschap belangrijke hulpmiddelen. Maar iedere leider beseft dat het in essentie daar niet om gaat maar wel om de eigen persoonlijkheid als instrument bij het leiding geven .
 9789024405558 /  Nelissen /  2006 /  3de editie /  94p. /  pb / 

Persoonlijk leiderschap

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In dit boek wordt de lezer persoonlijk aangesproken. Het biedt een uitdaging tot groei en ontwikkeling.

Persoonlijk leiderschap beschrijft de, uitdaging om de eigen persoonlijkheid optimaal te gebruiken bij het leiding geven. Kennis, kunde, macht en machtsmiddelen kunnen een leider behulpzaam zijn bij het leiding geven, maar iedere leider beseft dat het in essentie daar niet om gaat. Een leider heeft uiteindelijk steeds de eigen persoonlijkheid-ter beschikking als instrument om zijn muziek van het leiding geven te maken.

Het leiding kunnen geven, het leiding durven geven en het gebruiken van persoonlijke inspiratie om veranderingen te initiëren zijn centrale thema's. Steeds opnieuw wordt er teruggekeerd naar de persoon van de leider zelf. Vanuit dit centrale perspectief is het boek geschreven. Het gaat over de mens die in zijn werk bereid en in staat is te handelen vanuit de visie dat hij schipper en schip tegelijk is.

Dit boek is bedoeld als een inspiratiebron voor de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap.