Persoonlijk tijdbeheer : moment voor persoonlijke bezinning

Frans van der Horst

overzicht

De auteur benadert persoonlijk tijdbeheer vanuit drie invalshoeken: het klassieke tijdbeheer (logboek, planning etc), het persoonsgerichte tijdsbeheer en de weg van bezinning
 9789024405596 /  Nelissen /  2002 /  1ste editie /  160p. /  pb / 

Persoonlijk tijdbeheer : moment voor persoonlijke bezinning

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Er zitten slechts zeven dagen in een week, 24 uur in een dag en zestig minuten in een uur. U kunt in die tijd maar een beperkt aantal dingen doen. Meer gaat gewoon niet. Of wellicht wel?

Als u accepteert dat het op is, dat er niet meer in kan, gaat er minder energie zitten in frustratie, spanning, fouten, herhalingen, extra controles en flauwe spelletjes met andere mensen. Stap in de flow en laat u leiden door uzelf, door datgene wat u werkelijk belangrijk vindt.

Uw ego-' gedrochten' staan u in de weg en geven u slechte adviezen. Ze houden u weg van de flow, waardoor alles niet loopt zoals u het eigenlijk wilt. 'Focussing' is het magische woord. Laat oneigenlijke doelen en zaken los. Leer luisteren naar uw innerlijke gids en waarheid. We doen niet wat we kunnen. We doen wat we moeten doen en zitten opgesloten in functies die gecreëerd zijn door organisaties.

In onze vrije tijd mogen we doen wat we kunnen. 'Persoonlijk tijdbeheer' brengt de persoonlijke functie in het leven, het kunnen, weer terug en koppelt dit aan het werk dat u doet. Blijft u uw huidige werk doen? Zeer waarschijnlijk, maar met meer tevredenheid.

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Een nieuwe kijk op ondernemen

2. Aandacht, het verhaal tot nu toe

3. Hoe is het met uw aandacht?

4. Van amoebes tot apen

5. Tegenstanders van vooruitgang, opgepast

6. De verborgen leiders

7. Kijken en winkelen in cyberspace

8. Prestaties managen

9. Gerichte keuzes en mondiale middelen

10. Niet op de kaart

11. 'Er is (heel erg veel) post'

12. Van bijziend naar verziend Noten

Over de auteurs

Index