Pimp je afdeling : Voor wie meer uit zijn afdeling wil halen

Jeroen Busscher

overzicht

Dit boek schudt ingedutte afdelingen weer wakker! Het laat zien hoe u met kleine ingrepen de bestaande cultuur van uw afdeling kunt doorbreken. Daarbij is context het sleutelwoord. Groepsgedrag wordt namelijk gestuurd door de omgeving waarin mensen werken. op Nieuwe editie 978946220033
 9789052615943 /  Academic Service /  2007 /  148p. /  hc / 

Pimp je afdeling : Voor wie meer uit zijn afdeling wil halen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Vergaderingen die vaker sleur zijn dan inspiratie, nieuwe ideeën waar uiteindelijk nooit iets van terechtkomt, weerstand van de medewerkers tegen elke vorm van verandering - op sommige afdelingen lijkt een sfeer te heersen die alle creativiteit en ondernemingslust de kop indrukt. Er zit zoveel meer in, maar het komt er niet uit…

Dit boek schudt ingedutte afdelingen weer wakker! Het laat zien hoe u met kleine ingrepen de bestaande cultuur van uw afdeling kunt doorbreken. Daarbij is context het sleutelwoord. Groepsgedrag wordt namelijk gestuurd door de omgeving waarin mensen werken.

In 'Pimp je afdeling!' leest u hoe kleine aanpassingen in leiderschap, structuur, taak en fysieke omgeving grootse gevolgen voor uw afdeling kunnen hebben. Daarmee is het een rijke inspiratiebron voor afdelingsmanagers, teamleiders en ondernemers die meer uit hun medewerkers willen halen.

Maar ook voor degenen die zélf in actie willen komen en hun collega's willen verleiden tot beter, sneller, creatiever, leuker. Dus aan de slag, pimp uw afdeling!

Inhoudsopgave

Vooraf 0.

Algemene verkenningen

 Deel 1 Over groepen

1. Het groepsdier

2. Interventiedenken

Deel 2 De vier krachten

3. Leiderschap

4. Structuur

5. Taak

6. Omgeving

7. De samenhang van de vier krachten

Deel 3 Het ontwerpen van interventies

8. Het creatieve proces

 9. De ontwerpcriteria

Deel 4 Concreet

10. De clichés van het vak

Interventiebijlage

Register