Plannen en organiseren

Jolanda Bouman

overzicht

Als middelmanager is het uw belangrijkste taak de strategische bedrijfsdoelstellingen en afdelingsdoelstellingen te vertalen naar concrete activiteiten en resultaten. Dat doet u samen met uw afdeling of team. Met uw mensen bent u een van de belangrijkste productie-eenheden van een organisatie.
 9789058712271 /  Thema /  2007 /  1ste editie /  152p. /  pb / 

Plannen en organiseren

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Als middelmanager is het uw belangrijkste taak de strategische bedrijfsdoelstellingen en afdelingsdoelstellingen te vertalen naar concrete activiteiten en resultaten. Dat doet u samen met uw afdeling of team. Met uw mensen bent u een van de belangrijkste productie-eenheden van een organisatie. Daar vindt het 'echte' werk plaats, het primaire proces.

Als middelmanager bent u verantwoordelijk voor dat proces. Als (aankomend) leidinggevende kunt u daarom niet buiten volledige kennis van dit primaire proces. U bent degene die ervoor zorgt dat er resultaten geboekt worden, het is uw verantwoordelijkheid dat uw medewerkers de juiste dingen op het juiste moment doen, daar wordt u op afgerekend...

Dat maakt u een spil in het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. In 'Plannen en organiseren' staat alle theorie en praktijk die u nodig hebt om u onmisbaar te maken. U herkent de volgende onderwerpen vast wel uit de dagelijkse praktijk: het stellen van doelen, het begeleiden van processen, het opstellen van functieprofielen, een goede en haalbare planning maken, timemanagement enzovoort.

In 'Plannen en organiseren' komen al deze onderwerpen aan bod, wat het een onmisbare steun en toeverlaat maakt bij uw werk als primaire procesverantwoordelijke.

Inhoudsopgave

1. Doelen en processen

2. Organisatiekunde

3. Functies: beschrijving en inrichting

4. Condities scheppen voor succes

5. Planning en controle

6. Timemanagement

Bijlagen Literatuur