Ik brul, dus ik ben : denkers over populisme

Peter Wierenga

overzicht

Ik brul, dus ik ben doet een stap terug in een wereld die gedomineerd wordt door snelle meningen, nepnieuws en polarisatie. Vooraanstaande filosofen en journalisten tonen de waan van de dag zoals je hem nog niet eerder zag. Journalist Peter Wierenga interviewde voor Ik brul, dus ik ben de belangrijkste filosofen, schrijvers en journalisten over het populisme in Europa en de Verenigde Staten.
 9789024415489 /  Boom /  2017 /  1ste editie /  192p. /  pb / 

Ik brul, dus ik ben : denkers over populisme

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Ik brul, dus ik ben doet een stap terug in een wereld die gedomineerd wordt door snelle meningen, nepnieuws en polarisatie.

Vooraanstaande filosofen en journalisten tonen de waan van de dag zoals je hem nog niet eerder zag.

Journalist Peter Wierenga interviewde voor Ik brul, dus ik ben de belangrijkste filosofen, schrijvers en journalisten over het populisme in Europa en de Verenigde Staten.

Door de verschillende nationaliteiten en politieke achtergronden van deze denkers ontstaat een fascinerend palet van inzichten en meningen over uiteenlopende onderwerpen, zoals vluchtelingen, euroscepsis, protectionisme, de islam, vrijheid van meningsuiting, nepnieuws, Trump, Poetin, Wilders en Le Pen.

Wierenga sprak met onder anderen Marli Huijer, Ad Verbrugge, Markus Gabriel, Achille Mbembe, Kwame Anthony Appiah, Alain Finkielkraut, Paul Scheffer, Francis Fukuyama en Michael Sandel