Praktijkboek conflictcoaching : van visie naar actie

Francine ten Hoedt - Marijke Lingsma - Viva Meessen

overzicht

Deze publicatie is een aanvullende methodiek op het boek “Conflictcoaching”. Drie competenties op het gebied van omgaan met conflicten worden verder uitgediept: Conflictmanagement – Conflictvaardig – Conflictcoaching. Elk van deze competenties wordt uitvoerig toegelicht met veel praktijkvoorbeelden en oefeningen met inzichten die direct kunnen toegepast worden.
 9789024416837 /  Nelissen /  2006 /  2de editie /  196p. /  pb / 

Praktijkboek conflictcoaching : van visie naar actie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

'Een deel van mijn werk bestaat uit brandjes blussen of voorkomen. Conflicten belemmeren de voortgang. Ik word er pas bijgehaald als het te laat is. Hoe weet ik nu welke interventie de juiste is?' Dit zijn uitspraken die veel managers bekend zullen voorkomen.

In 'Praktijkboek conflictcoaching' bieden de auteurs een handreiking aan managers om hun visie op conflicten om te zetten in actie. Dit doen zij door de drie competenties op het gebied van omgaan met conflicten te verdiepen.

Het boek bestaat uit drie delen:

Deel 1 De competentie conflictvaardigheid: Ik en het conflict -zelfreflectie,

Deel 2 de competentie conflictmanagement: De organisatie en het conflict - visie,

 Deel 3: De competentie conflictcoaching: Het team en het conflict - dagelijkse praktijk.

Ieder deel bevat veel praktijkvoorbeelden en oefeningen met bijbehorende inzichten die de manager direct kan toepassen. Dit verdiepingsboek hoort bij het basisboek 'Conflictcoaching', een nieuwe energiebron voor managers, waarin de auteurs hun visie op het belang van conflicten binnen organisaties uitwerken.

Het boek is vooral bestemd voor managers en andere conflictcoaching, al dan niet in opleiding.