Praktijkboek - Kracht van bezieling

Lenette Schuijt

overzicht

Dit praktijkboek biedt een structuur aan de zoektocht van velen naar hun bezieling. Het boek komt voort uit de jarenlange ervaring die de auteur als coach en trainer heeft opgedaan in het begeleiden van cliƫnten rond bezieling en zingeving. De oefeningen, tips en praktijkverhalen zijn bedoeld als een bron van inspiratie.
 9789056701314 /  Asoka /  2005 /  205p. /  pb / 

Praktijkboek - Kracht van bezieling

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

We leven in een maatschappij van overvloed en instant-bevrediging. We hebben de vrijheid om voortdurend te kiezen wat we willen. Toch voelen we ons vaak leeg en ontevreden temidden van al die mogelijkheden.

We zoeken naar meer diepgang in het leven, ook in het werk. De verlangens van de ziel laten zich immers niet beperken tot de privé sfeer. Maar hoe vinden we de weg naar binnen om daarna weer krachtig naar buiten te treden?

Wie bezield door het leven wil gaan, begint met stil staan. Pas in de afwezigheid van activiteit kun je de subtiele signalen van je ziel horen. Wat zijn de wezenlijke zaken die je aan het hart gaan?Als je er open voor staat merk je dat er een vitale levensstroom door je heen gaat.

Noem het inspiratie, zie het als een krachtige levengevende energie. Wie bezield wil leven, moet leren om die aanwezige levensstroom vrij te maken en de ruimte te geven. Het praktijkboek is voor mensen die voluit willen leven en de kracht van bezieling willen ervaren in het leven van alledag.

Lezers kunnen ontdekken hoe ze hun passie en vitaliteit kunnen aanspreken, hoe ze meer naar hun ziel kunnen luisteren bij keuzes en hoe ze hun bezieling kunnen verbinden met de weerbarstige praktijk van alledag.

Drs. Lenette Schuijt is organisatie-adviseur/coach en directeur van Crystal River te Amersfoort. Ze begeleidt maatprogramma’s rond zingeving en bezieling. Van haar hand verschenen o.a. ‘De Kracht van Bezieling’ (Scriptum, 1999) en ‘Met Ziel en Zakelijkheid’ (Scriptum, 2001).