Praktijkboek Sociologie

Harry Hendrix

overzicht

In Praktijkboek sociologie wordt aan de hand van praktijksituaties de sociologische theorie verhelderd. Het laat zien hoe zorgverleners met behulp van een helikopterview - de sociologische theorie - hun sociaal bewustzijn kunnen vergroten. De sociologische theorie helpt de zorgverlener om meer inzicht te krijgen in zijn gedrag en dat van zijn cliƫnten en hun problemen.
 9789024407514 /  Boom /  2018 /  14de editie /  236p. /  pb / 

Praktijkboek Sociologie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In Praktijkboek sociologie wordt aan de hand van praktijksituaties de sociologische theorie verhelderd. Het laat zien hoe zorgverleners met behulp van een helikopterview - de sociologische theorie - hun sociaal bewustzijn kunnen vergroten.

De sociologische theorie helpt de zorgverlener om meer inzicht te krijgen in zijn gedrag en dat van zijn cliënten en hun problemen.

Ook maakt de theorie duidelijk hoe belangrijk het is de omgeving te betrekken bij de aanpak van die problemen, want juist daar liggen veel kansen.

Vragen, casussen en opdrachten helpen studenten te toetsen in hoeverre zij de sociologische theorie begrepen hebben, en ermee kunnen werken in de praktijk.