Praktijkgericht opleiden : Al doende leren in de beroepspraktijk

Jan Willem van den Boogert

overzicht

In dagelijkse werksituaties valt er veel te leren. Leerkansen worden echter lang niet altijd benut, waardoor fouten zich herhalen of noodzakelijke ontwikkeling onvoldoende wordt bereikt.


Door alert te zijn op leermogelijkheden en door leerprocessen deskundig te begeleiden draagt u bij aan het leren van mensen en aan de ontwikeling van een lerende cultuur in uw organisatie.


Opleiders, managers en docenten krijgen met dit boek materiaal in handen voor het aanscherpen van hun visie op praktijkgericht opleiden en het (verder) ontwikkelen van opleidercompetenties.

 9789024417414 /  Nelissen /  2006 /  1ste editie /  205p. /  pb / 

Praktijkgericht opleiden : Al doende leren in de beroepspraktijk

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Het boek "Praktijkgericht Opleiden" is een schot in de roos. Begaafdheden kunnen immers niet gedijen in de luwte van een baan voor het leven. Begaafdheden moeten permanent worden ontdekt, uitgedaagd, groeien en op eigen benen gaan staan.

Dit praktijkboek wordt u van harte aanbevolen door Prof Rob Vinke, hoogleraar personeelswetenschappen aan Nyenrode Business Universiteit.

"De dynamiek in ons arbeidsbestel in combinatie met een toenemende diversiteit in populaties van lerenden trekt een zware wissel op de kwaliteit van opleidingsprocessen in de beroepspraktijk. Dit geldt voor bedrijfsopleiders, maar zeker ook voor docenten van onderwijsinstellingen, die in toenemende mate "naar buiten" zullen moeten om hun professionaloteit daar te benutten en verder te ontwikkelen. Dit boek biedt hun daarvoor uitstekende handvatten." Orof Ben Hovels, directeur/senior onderzoeker bij het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Arbeidsmarkt Nederland.

"Wat ik mooi vind aan dit boek, is de rijkdom aan indelingen en invalshoeken. Vakwerk. Het ordent en geeft woorden aan fenomenen die je al vermoedde maar eigenlijk niet kende". Harry Starren, algemeen directeur de Baak Management Centrum VNO-NCM.

Drs. Jan Willem van den Boogert (1957) werkt vanuit Bureau ConDact/Training & Opleidingsinnovatie als trainer, coach en opleidingskundig consultant.