Praktijkgids voor sociaal overleg. Praten wordt luisteren. Bouwstenen voor een sociale dialoog

Luc Elen

overzicht

Met sociaal overleg kan je veel bereiken. Je kan er ook problemen mee hebben. Deze publicatie is een concrete en praktische gids om op een degelijke manier aan uw sociaal overleg te werken
 9789048607105 /  Die Keure /  2010 /  220p. /  pb / 

Praktijkgids voor sociaal overleg. Praten wordt luisteren. Bouwstenen voor een sociale dialoog

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Luc Elen plaatst sociaal overleg in een gedurfde visie over solidariteit tussen werkgever en werknemer, rechtvaardigheid en 'sociale dialoog'.

Luc Elen (1954) schreef eerder een boek over personeelsbeleid (HR De Essentie, die Keure, 2008).  

Luc Elen startte zijn loopbaan als weekendarbeider bij Sabena, en als freelance journalist voor Trends, Knack en De Morgen. Hij was een bevoorrecht getuige van de Iraanse revolutie in  1979. Als personeelsverantwoordelijke maakte hij de enige crisis van Colruyt mee (1982-1986). Hij zette Telenet mee op de rails (1997-2000). Hij hielp verschillende bedrijven zoals KPMG, Amylum, BAT, Ineos, Van Gansewinkel in boeiende veranderingsprocessen.

In zijn vrije tijd schrijft Luc bedrijfsgedichten over hoe mensen zijn in een bedrijfsomgeving.

Inhoudsopgave Inleiding Dankwoord

Deel 1 - Als kletsen praten wordt

Deel 2 - Uitgangspunten voor een degelijk sociaal overleg

Deel 3 - De dagelijkse praktijk van sociaal overleg Deel 4 - Als praten luisteren wordt

Nawoord Bijlagen: werkdocumenten en voorbeelden

Ria Matthijssens, zaakvoerder Pro-Consult: : "Als consultant ervaar ik hoe een gebrek aan kwaliteit in sociaal overleg vandaag, tot escalatie van conflicten in de toekomst kan leiden. Het is goed dat dit boek op een realistische wijze weergeeft hoe dagelijkse zorg aan sociaal overleg, conflicten kan vermijden. Dit is belangrijk in een evoluerende omgeving waarbij de sociale partners verder bouwen op verleden en heden om de toekomst zo veilig mogelijk te stellen."

Mark Devriendt: : "Als directeur productie van Tyco electronics heb ik het belang en de bijdrage van sociaal overleg mee beleefd. Deze handleiding is een gids in de praktijk, maar vooral een steun voor wie er vaak alleen voor staat."

Manou Doutrepont, directeur sociale zaken FEVIA : "Vele HRM zeggen informeel hoe de sociale dialoog georganiseerd zou moeten zijn. De verdienste van Luc is dat hij zijn nek uitsteekt en zijn ideeën neerschrijft. Bovendien toont hij aan hoe sociaal overleg bijdraagt tot het investeringsklimaat in België."

Raymond Bruynseraede, personeelsdirecteur Unilever Benelux : "Luc laat je met zijn boek over sociaal overleg en sociale dialoog nadenken of je wel goed bezig bent. Een aanrader voor al wie met open hart een overleg opbouwt."