Proces Mapping : Een praktische methodiek voor een heldere kijk op businessprocessen

Hans Terhurne - Jan ter Welle

overzicht

Process mapping is een bewezen analyse- en communicatiemethodiek die door organisaties wereldwijd met veel succes wordt toegepast. Helaas is process mapping binnen veel organisaties nog onvoldoende erkend en begrepen.

 9789013050202 /  Kluwer /  2007 /  2de editie /  107p. /  pb / 

Proces Mapping : Een praktische methodiek voor een heldere kijk op businessprocessen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In de tweede (geheel herziene) druk van dit boek zijn een aantal belangrijke aanvullingen gemaakt ten opzichte van de eerste druk uit 2003. De oorspronkelijke vorm van process mapping werd ontwikkeld door General Electric. Het is nog steeds één van de belangrijkste procesverbetermethodieken.

Met behulp van process mapping is het mogelijk om business processen op een eenvoudige manier te identificeren en toegankelijk te maken, maar ze vervolgens ook te beheersen. Process mapping is een bewezen analyse- en communicatiemethodiek die door organisaties wereldwijd met veel succes wordt toegepast.

Helaas is process mapping binnen veel organisaties nog onvoldoende erkend en begrepen. Aan de hand van het in dit boek gehanteerde process-mappingmodel wordt beschreven hoe, uitgaande van het 'AS IS'-proces en de analyse daarvan, samen met de betrokkenen in het proces gewerkt kan worden aan de 'SHOULD BE'-situatie. Een extra uitdaging is de 'COULD BE'-situatie.

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding

2. Proces mapping: wat, waarom en hoe

3. Publiceren

4. Meten

5. Borgen

6. Praktisch aan de slag

7. Processmethodieken

8. Projectmanagement

9. Tools

Literatuur