Dictatuur van het geluk : Onder het juk van psychologische correctheid

Wijnberg Jeffrey

overzicht

Verdrietig verlies moet verwerkt worden en een plekje krijgen. Verlegenheid dient bestreden te worden met een assertiviteitstraining. En slimme, zwijgzame mensen moeten zich laten testen op een stoornis in het autistisch spectrum. Verschijnt november 2015
 9789055949564 /  Scriptum /  2015 /  1ste editie /  160p. /  hc / 

 Dictatuur van het geluk : Onder het juk van psychologische correctheid

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Verdrietig verlies moet verwerkt worden en een plekje krijgen. Verlegenheid dient bestreden te worden met een assertiviteitstraining. En slimme, zwijgzame mensen moeten zich laten testen op een stoornis in het autistisch spectrum.

Met protocollen in de hand staat de hulpverlener klaar om u te onderwerpen aan een strak regime van psychologische correctheid. Even snotteren mag niet. Bang zijn ook niet.

De dictatuur van het geluk schrijft voor dat uw gevoelsleven moet worden gladgestreken, om vervolgens optimistisch en constructief door het leven te gaan.

Psycholoog Wijnberg betoogt in dit boek dat de moderne psychologische hulpverlening geen hulpverlening is, maar een dictaat van regels waar niemand baat bij heeft. Mensen zijn geen robots die geprogrammeerd kunnen worden om gelukkig te zijn.

De mens wil in vrijheid zijn eigen levensstijl kiezen; zelfs als hij daar ongelukkig van wordt.