De maanden april en mei zijn we afwezig en kunnen er geen bestellingen uitgeleverd worden.

Ontwikkelingen in de contextuele therapie : de kracht van geven en nemen in relaties

Terry Hargrave - Franz Pfitzer - May Michielsen

overzicht

Contextuele familietherapie is een diepgaande en verstrekkende benadering, die een omvattende theorie biedt om autonomie en verbondenheid te integreren en in balans te brengen. Ze stelt therapeuten in staat om problemen in menselijke relaties te behandelen door de krachten van vertrouwen, rechtvaardigheid en vrijheid aan te spreken. UITVERKOCHT - NIET LEVERBAAR - HERDRUK WORDT OVERWOGEN (2019)

 9789033459320 /  Acco /  2005 /  1ste editie /  163p. /  pb / 

Ontwikkelingen in de contextuele therapie : de kracht van geven en nemen in relaties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Contextuele familietherapie is een diepgaande en verstrekkende benadering, die een omvattende theorie biedt om autonomie en verbondenheid te integreren en in balans te brengen. Ze stelt therapeuten in staat om problemen in menselijke relaties te behandelen door de krachten van vertrouwen, rechtvaardigheid en vrijheid aan te spreken.

In een bondige en heldere taal en met toegankelijke voorbeelden laat dit boek zien dat de contextuele theorie toegepast kan worden bij verschillende individuele en gezinsproblemen, zoals depressie, angst, druggebruik, langdurige emotionele pijn en relationele moeilijkheden.

De auteurs demystificeren de contextuele theorie door haar basiselementen uit te leggen en te verhelderen en te focussen op de effectieve toepassing ervan in de klinische praktijk. Zij geven voorbeelden van interventies, die verandering in gang zetten en beschadiging van liefde en vertrouwen in individuen en families helen. Het is zowel een basisboek over de contextuele theorie als een presentatie van nieuwe contextuele technieken, die de lezers in staat stellen om deze krachtige therapeutische methodologie te begrijpen en aan te wenden.

Over de auteur

TERRY D. HARGRAVE is Associate Professor of Counseling aan de West Texas A&M Universiteit en heeft een therapiepraktijk aan het Amarillo Family Institute, dat hij ook heeft opgericht. Hij gaf zowel in de VS als in Europa lezingen en trainingen in verband met heling en vergeving in de intergenerationele familie en heeft daarover vele artikels en boeken geschreven.

FRANZ PFITZER is hoofd van de psychiatrie in de Klinik St. Irmingard in Prien am Chiemsee in Duitsland. Hij gaf lezingen over de contextuele benadering, zowel in eigen land als elders, en was een vernieuwer in het toepassen van therapeutische technieken in situaties van angst,