TRE : Trauma- en spanningsreducerende oefeningen

David Berceli

overzicht

TRE (Tension and Trauma Releasing Exercies) is ontworpen om grote groepen mensen te helpen, die een ervaring hebben meegemaakt variƫrend van milde stress tot ernstige trauma's. David Berceli heeft altijd TRE gepresenteerd als een zelfhulpmethode voor personen die misschien geen toegang hebben tot therapie of andere vormen van ondersteuning. Ook zijn er veel mensen die geen therapie nodig hebben, maar die gewoon een zelfhulpmethode willen om hun eigen dagelijkse stress te verminderen.

 9789089544476 /  Elikser /  2012 /  1ste editie /  160p. /  pb / 

TRE : Trauma- en spanningsreducerende oefeningen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

TRE staat voor Tension and Trauma Releasing Exercises (vrij vertaald: trauma- en spanningsreducerende oefeningen)

TRE is ontworpen om grote groepen mensen te helpen, die een ervaring hebben meegemaakt variërend van milde stress tot ernstige trauma's. David Berceli heeft altijd TRE gepresenteerd als een zelfhulpmethode voor personen die misschien geen toegang hebben tot therapie of andere vormen van ondersteuning. Ook zijn er veel mensen die geen therapie nodig hebben, maar die gewoon een zelfhulpmethode willen om hun eigen dagelijkse stress te verminderen.

In dit boek worden zowel de theoretische achtergronden, als de oefeningen op een ook voor niet-therapeuten begrijpelijke manier uitgelegd. TRE omvat een serie van zes oefeningen, die de spanning in de spieren helpt te verminderen.

Alle zoogdieren gaan ook trillen/schudden na een stressmoment en gaan dan door met hun leven alsof er niks gebeurd is. Deze oefeningen lokken dit trillen en of schudden uit. De op deze manier opgewekte trillingen, ook wel neurogene tremoren genoemd, beginnen diepe langdurige spanning in het lichaam los te maken. Waarna men zich heerlijk ontspannen voelt, net als na een massage.

David Berceli, Ph.D. is een internationaal expert op het gebied van trauma-interventie en het oplossen van conflicten. De afgelopen 22 jaar heeft hij gewoond en gewerkt in negen landen, alwaar hij trauma relief workshops gaf en het ontwerpen van herstelprogramma's voor de internationale organisaties over de hele wereld realiseerde.

Hij is de maker van een revolutionaire en unieke serie van Trauma/Tension Releasing Excersises (TRE), die de diepe chronische spanningen bevrijden, die ontstaan zijn in het lichaam tijdens een traumatische ervaring. TRE is ook zeer geschikt om preventief te doen.

Het wordt ook gebruikt door dienstverleners die op regelmatige basis last hebben van ernstige stress of trauma, zoals:

Politie en Brandweerpersoneel

Eerste Hulp medewerkers

NGO medewerkers

Internationale bedrijven

Militair personeel

Non-profit organisaties

Gezinnen en kinderen

www.traumaprevention.com