Rake vragen : Breng beweging in situaties die vastzitten

Siets Bakker

overzicht

Rake Vragen zijn vragen die beweging brengen. In zakelijke situaties en privé. De vraag maakt namelijk iets los wat vast zat.
Net zoals een opstelling dat doet. En ook net als bij een opstelling weet je niet eens dat er iets vast zat of waar het precies in zit. Achteraf merk je wel het verschil: je voelt je opgelucht, je krijgt dingen makkelijker gedaan en alles lijkt weer te stromen.
 9789492331465 /  Het Noorderlicht /  2018 /  1ste editie /  180p. /  hc / 

Rake vragen : Breng beweging in situaties die vastzitten

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Rake Vragen zijn vragen die beweging brengen. In zakelijke situaties en privé. De vraag maakt namelijk iets los wat vast zat. Net zoals een opstelling dat doet. En ook net als bij een opstelling weet je niet eens dat er iets vast zat of waar het precies in zit.

Achteraf merk je wel het verschil: je voelt je opgelucht, je krijgt dingen makkelijker gedaan en alles lijkt weer te stromen. Stop met hard werken om problemen op te lossen. Vooral die problemen die steeds in een andere vorm terugkomen.

Zoek naar de reden waarom het probleem in kwestie een goede oplossing is. Vind wat er vast zit.

Stap voor stap leer je in dit boek hoe je Rake Vragen stelt. Je krijgt kant-en-klare Rake Vragen. Je leert hoe je je eigen Rake vragen kunt formuleren. En hoe je de vraag zó kunt stellen dat het raak is. Of je nu een leidinggevende bent, of een adviseur of dat het thuis niet lekker gaat, of je bent zelf toe aan iets anders. Raken Vragen richten zich op oorzaken.

Over de auteur

Siets Bakker (1973) is een voorloper als het gaat om toegepast systemisch werk. Siets is opgeleid als begeleider van opstellingen maar vindt het veel interessanter om vormen te vinden waarin systemische kennis op een dagelijkse en praktische manier kan worden toegepast. Het boek Rake Vragen is het resultaat van haar kennis en expertise.