Beste klanten, wij zijn op vakantie tot eind september, dat wil zeggen dat de bestellingen pas worden uitgeleverd vanaf eind september.

De AVG : Alles wat u moet weten over de verwerking van persoonsgegevens

Lieke van den Eijnden - Stefan Jansen - Rein van den Bosch - Ineke van den Pas

overzicht

Door de digitale wereld waarin we leven worden er 'gemerkt', maar vooral 'ongemerkt', veel persoonsgegevens opgeslagen (lees: verwerkt). Ook in de arbeidsrelatie speelt dit. Werknemers krijgen een gsm, laptop of tablet van de werkgever om onderweg of thuis te werken of bereikbaar te zijn. Hierbij wordt vaak geen rekening gehouden met het feit dat de werkgever mogelijk mee kan kijken of dat bepaalde gegevens worden geregistreerd.

De vraag is: wat mag de werkgever wel en wat mag hij niet? Met de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming per 25 mei 2018 zijn er nieuwe privacyregels waaraan de werkgever zich dient te houden. Dit boek geeft een handreiking hoe, zowel juridisch als praktisch, om te gaan met deze nieuwe en strengere regels.
Inhoudsopgave
Voorwoord
Inleiding

1 De basis van de verordening
2 Relevante onderdelen voor HR
3 Autoriteit Persoonsgegevens en sancties
4 Rol van de ondernemingsraad
5 Varia
 9789462155800 /  Vakmedianet /  2018 /  1ste editie /  70p. /  pb / 

De AVG : Alles wat u moet weten over de verwerking van persoonsgegevens

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Door de digitale wereld waarin we leven worden er 'gemerkt', maar vooral 'ongemerkt', veel persoonsgegevens opgeslagen (lees: verwerkt). Ook in de arbeidsrelatie speelt dit. Werknemers krijgen een gsm, laptop of tablet van de werkgever om onderweg of thuis te werken of bereikbaar te zijn. Hierbij wordt vaak geen rekening gehouden met het feit dat de werkgever mogelijk mee kan kijken of dat bepaalde gegevens worden geregistreerd. De vraag is: wat mag de werkgever wel en wat mag hij niet? Met de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming per 25 mei 2018 zijn er nieuwe privacyregels waaraan de werkgever zich dient te houden. Dit boek geeft een handreiking hoe, zowel juridisch als praktisch, om te gaan met deze nieuwe en strengere regels. Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1 De basis van de verordening 2 Relevante onderdelen voor HR 3 Autoriteit Persoonsgegevens en sancties 4 Rol van de ondernemingsraad 5 Varia