We wensen u prettige eindejaarsfeesten

Praktisch Sociaal Recht

Ludo Laurysens - Wim Van Robbroeck - Luc De Bruyckere

overzicht

Praktisch sociaal recht biedt iedere geĆÆnteresseerde een zeer duidelijk en overzichtelijk beeld van de complexe sociale wetgeving. Elk hoofdstuk bevat vragen en oefeningen. Inhoud bijgewerkt tot 15 juli 2015 Verschijnt in september 2015
 9789045552293 /  de boeck /  2015 /  42ste editie /  552p. /  pb / 

Praktisch Sociaal Recht

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Praktisch sociaal recht biedt iedere geïnteresseerde een zeer duidelijk en overzichtelijk beeld van de complexe sociale wetgeving. Elk hoofdstuk bevat vragen en oefeningen.

In Praktisch sociaal recht worden de principes van de sociale wetgeving uiteengezet en verduidelijkt. Naast de algemene principes komen ook de bijzonderheden aan bod, waardoor de complexiteit van de wetgeving volledig tot zijn recht komt. Aan het einde van elk hoofdstuk vindt u vragen en toepassingen. Daardoor kan de aangeleerde theorie gemakkelijk toegepast worden op concrete situaties.

In het boek zijn ook handige bijlagen opgenomen, zoals de wet op de arbeidsovereenkomsten en de (jaarlijks aangepaste) cijfergegevens in verband met de Sociale Zekerheid. Het boek blijft actueel door de jaarlijkse herwerking en door de regelmatig bijgewerkte website www.praktischrecht.be.Op die website kunt u terecht voor actualisering en updates binnen het domein van het sociaal recht. U vindt er verder ook handige documenten, interessante links en extra oefeningen. Voor de docenten staat ook een handleiding ter beschikking, die gratis gedownload kan worden via de website bij het boek.

Deel 1: Collectieve arbeidsverhoudingen

Deel 2: Arbeidsovereenkomsten

Deel 3: Arbeidsreglementering

Deel 4: Sociale zekerheid

Deel 5: Sociaal strafwetboek

Deel 6: Oplossing van geschillen

Deel 7: Sociaal statuut van zelfstandigen

Deel 8: Administratieve formaliteiten van de werkgever