Preventiemedewerker

Pieter Diehl - Henk Koenders - A C M Suijkerbuijk

overzicht

De preventiemedewerker helpt de werkgever bij het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, waardoor wordt voorkomen dat mensen uitvallen als gevolg van ongevallen of ziekte.

Dit boek is geschreven om u te helpen bij het uitoefenen van deze functie. De inhoud is opgebouwd rondom een aantal thema's:
- De functie van de preventiemedewerker
- Wet- en regelgeving
- Aansprakelijkheid
- Arbomanagement
- Werkplekken
- Verzuimbeleid
- Sociale vaardigheden

'Preventiemedewerker, een praktische handleiding' biedt een grote hoeveelheid basisinformatie, waar u direct mee aan de slag kunt. Het is tevens een wegwijzer naar andere bronnen voor meer en verdiepende informatie. In ieder hoofdstuk vindt u daarom verwijzingen naar onder andere literatuur en internetsites, waar u meer informatie en hulpmiddelen kunt vinden met betrekking tot het daar behandelde onderwerp.
Inhoudsopgave
Voorwoord
Over de auteurs

1. Inleiding
2. Positie, functie, taken en opleiding van de preventiemedewerker
3. Wet- en regelgeving
4. Arbomanagement volgens de ISO 45001
5. Mensen
6. Inrichting van werkplekken
7. Werkplekomstandigheden
8. Verzuimbeleid
9. Sociale vaardigheden
10. Preventiemedewerkers en gebruik van sociale media en technologische innovaties
11. Bijlagen

Trefwoordenregister
 9789462154520 /  Vakmedianet /  2017 /  1ste editie /  294p. /  pb / 

Preventiemedewerker

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De preventiemedewerker helpt de werkgever bij het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, waardoor wordt voorkomen dat mensen uitvallen als gevolg van ongevallen of ziekte. Dit boek is geschreven om u te helpen bij het uitoefenen van deze functie. De inhoud is opgebouwd rondom een aantal thema's: - De functie van de preventiemedewerker - Wet- en regelgeving - Aansprakelijkheid - Arbomanagement - Werkplekken - Verzuimbeleid - Sociale vaardigheden 'Preventiemedewerker, een praktische handleiding' biedt een grote hoeveelheid basisinformatie, waar u direct mee aan de slag kunt. Het is tevens een wegwijzer naar andere bronnen voor meer en verdiepende informatie. In ieder hoofdstuk vindt u daarom verwijzingen naar onder andere literatuur en internetsites, waar u meer informatie en hulpmiddelen kunt vinden met betrekking tot het daar behandelde onderwerp. Inhoudsopgave Voorwoord Over de auteurs 1. Inleiding 2. Positie, functie, taken en opleiding van de preventiemedewerker 3. Wet- en regelgeving 4. Arbomanagement volgens de ISO 45001 5. Mensen 6. Inrichting van werkplekken 7. Werkplekomstandigheden 8. Verzuimbeleid 9. Sociale vaardigheden 10. Preventiemedewerkers en gebruik van sociale media en technologische innovaties 11. Bijlagen Trefwoordenregister