Rechten en plichten in de ICT

M R van Berchem

overzicht

Dit boek behandelt in het kort vele juridische aspecten van het beroep als ICT'er. De ICT is verweven met de hele samenleving, en zal dus wetten en regels in acht moeten nemen. Gratis BEX (Beoordelingsexemplaar mogelijk)

 97890575238230 /  Brinkman /  2018 /  1ste editie /  92p. /  pb / 

Rechten en plichten in de ICT

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Dit boek behandelt in het kort vele juridische aspecten van het beroep als ICT'er. De ICT is verweven met de hele samenleving, en zal dus wetten en regels in acht moeten nemen.

Het is dan ook niet alleen voorstelbaar maar vooral ook wenselijk dat er regels zijn waar de ICT zich aan moet houden. Omdat ICT zich snel ontwikkelt moeten ook wetten en regels die met ICT te maken hebben steeds worden aangepast. Zolang de techniek voortschrijdt zal het recht moeten volgen.

Zo was het ooit onmogelijk om onjuiste informatie over jezelf van het internet te verwijderen. Met de nieuwe AVG moet dit makkelijker zijn.

Een voorbeeld van een vraag die binnenkort beantwoord moet worden is: wie is er aansprakelijk als een volautomatische zelfrijdende auto een voetganger doodrijdt: de bestuurder, de voetganger, de autoproducent, de softwareleverancier, de ontwerper of een combinatie van al deze partijen?

Het boek helpt de student op weg om - naast alle specifieke ICT-onderwerpen in de MBO-ICT-serie - zicht te krijgen op de specifiek juridische aspecten waarmee een beginnend ICT-beroepsbeoefenaar te maken krijgt.