De maanden april en mei zijn we afwezig en kunnen er geen bestellingen uitgeleverd worden.

Red de alfawolf: Zachte leiders maken stinkende wonden

Arvid Buit - Martin Appelo

overzicht

Leiderschap is hot. Narcistische CEO's, woekerwinsten en graaiende en frauderende bestuurders staan dagelijks in de krant. Men verkettert de arrogantie van de 'alfawolven' van het bedrijfsleven. Maar kunnen we wel zonder hen? Verschijnt in oktober 2018
 9789024422753 /  Boom /  2018 /  1ste editie /  200p. /  pb / 

Red de alfawolf: Zachte leiders maken stinkende wonden

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Voor wie alles wil weten over (het ontwikkelen van) leiderschap maar genoeg las over 'compassie', 'empathie' en 'verbinding'.

Leiderschap is hot. Narcistische CEO's, woekerwinsten en graaiende en frauderende bestuurders staan dagelijks in de krant. Men verkettert de arrogantie van de 'alfawolven' van het bedrijfsleven.

Maar kunnen we wel zonder hen?

Dit boek biedt tegenwicht aan de boeken over leiderschap en coaching waarin 'soft skills' centraal staan. Deze zijn weliswaar nodig, maar de auteurs waarschuwen dat dit niet ten koste mag gaan van 'hard skills' zoals daadkracht en het voor de troepen uit durven lopen. Goede leiders zijn altijd ook alfawolf, maar weten deze eigenschap gepolijst en gedoseerd in te zetten.

Executive coach Arvid Buit en gz-psycholoog Martin Appelo deden uitgebreid literatuuronderzoek en formuleerden een nieuw leiderschapsmodel en een unieke methodiek om leiderschapsscripts te ontwikkelen.

Het model definieert de scripts en de eigenschappen die ten grondslag liggen aan het talent dat succesvolle leiders (moeten) hebben. De werking van dit model wordt geïllustreerd aan de hand van de verhalen van vier leiders die worden begeleid met de nieuwe methode.