Reflectiespel : De Basis van alle competenties : II

Marijke Lingsma - Marijke Sybesma - Jan Oosting

overzicht

Reflecteren is een vorm van leren die uw emotionele intelligentie vergroot. Het helpt u effectiever te handelen als professional, omdat u bewust stilstaat bij uw ervaringen, uw gedrag en het effect hiervan op anderen. Het is de basis voor succesvol gedrag in uw werk en studie en ligt ten grondslag aan alle andere competenties.
 9789079877058 /  Multi Media Coach /  2010 /  Doos / 

Reflectiespel : De Basis van alle competenties : II

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Reflecteren is een vorm van leren die uw emotionele intelligentie vergroot. Het helpt u effectiever te handelen als professional, omdat u bewust stilstaat bij uw ervaringen, uw gedrag en het effect hiervan op anderen.

Het is de basis voor succesvol gedrag in uw werk en studie en ligt ten grondslag aan alle andere competenties. In ons handelen en denken zitten patronen van terugkerende vanzelfsprekendheden. We denken daar niet bewust over na. We reageren als vanzelf.

Door reflectie wordt u zich bewust van die automatismen, van uw innerlijke obstakels maar ook van uw ongebruikte mogelijkheden.

Doel van dit spel is uw reflectievermogen (verder) te ontwikkelen, het vergroten van uw zelfkennis en de dynamiek met anderen. Het helpt u om uw andere competenties sneller eigen te maken op een serieuze en speelse manier door middel van zelfreflectie en feedback van medespelers.

Wie zich meer bewust is van de dynamiek tussen zichzelf en anderen, zal authentieker en effectiever reageren.

Het spel bevat: - 10 startvragen - 5x20 reflectiekaarten over ondernemerschap, omgaan met dilemma's, omgaan met tegenslagen, balans tussen werk en privé, toekomstgerichtheid - 10 blinde vlekken