Rendement van leeractiviteiten : Effect- en ROI-meting van opleidingen

Helga Gielen - Luk Indesteege

overzicht

Ook in de opleidingswereld groeit de behoefte om de effectiviteit en het rendement van leeractiviteiten te kunnen bepalen en optimaliseren. In dit boek staan een aantal denkpistes en technieken beschreven die aan deze wens tegemoet komen. Een harde ekonomische aanpak wordt hierbij niet geschuwd.
 9789033456671 /  Acco /  2004 /  1ste editie /  81p. /  pb / 

Rendement van leeractiviteiten : Effect- en ROI-meting van opleidingen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In een bedrijf gaat men van elke investering het rendement na. Ook in de opleidingswereld groeit de behoefte om de effectiviteit en het rendement van leeractiviteiten te kunnen bepalen en optimaliseren.

Hebben al die opleidingen wel effect? Dragen ze bij tot de organisatieresultaten? Leveren de leeractiviteiten financieel iets op? Dit boek helpt om deze vragen te beantwoorden. Het gaat over leren in bedrijven en organisaties, en hoe we de effecten daarvan kunnen meten.

Die drang naar meten past in de moderne bedrijfsvoering, de zorg voor kwaliteit en voor toegevoegde waarde. In dit boek staan een aantal denkpisten en technieken beschreven die bruikbaar zijn om de effectiviteit van leerprocessen te beoordelen. Er wordt daarbij gekeken naar de kwaliteit van leerprocessen en vooral naar het resultaat ervan. De harde economische aanpak wordt niet geschuwd: hoeveel euro kost het leren, en hoeveel euro brengt het op?

De kracht van dit boek zit in de vele praktijkvoorbeelden. Via de vele handige tips en tools wil het boek HR- of opleidingsverantwoordelijken ondersteunen bij het beoordelen van de effecten van leeractiviteiten en het becijferen van het opleidingsrendement.Met een woord vooraf door Luc Sels (K.U. Leuven).

Over de auteurs:

HELGA GIELEN is afgevaardigd bestuurder van JONAC nv, een HRM-consultancy bureau. Zij heeft ook een ruime praktijkervaring als trainingmanager, zowel in enkele grote bedrijven (Rank Xerox, JD Edwards) als in KMO’s, en geeft bij Cevora de opleidingen rond Opleidingsmanagement.

LUK INDESTEEGE is directeur van vzw VIA, die opleidingsprojecten op maat in bedrijven organiseert en begeleidt. Schrijf een review Aantal reviews: (0)