Resultaatgericht beoordelen : hoe de manager en de medewerker kunnen bouwen aan hun toekomst

Joop Schmit - Paul Jansen - Lucas van Wees

overzicht

Dit boek is een handleiding voor het ontwikkelen van een eigen manier van beoordelen als managementinstrument. Het gaat uit van het intern ondernemerschap. Op basis van afspraken worden resultaten geleverd. Deze resultaten kunnen door de manager en de medewerker objectief worden vastgesteld.
 9789024413409 /  Nelissen /  2002 /  4de editie /  132p. /  pb / 

Resultaatgericht beoordelen : hoe de manager en de medewerker kunnen bouwen aan hun toekomst

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De auteurs geven in dit boek een oorspronkelijke visie op beoordelen als managementinstrument. Zij benaderen de problematiek van beoordelen vanuit het oogpunt van intern ondernemerschap. Hieruit ontstaat een instrument voor het in beweging brengen en houden van arbeidsprestaties.

Door een integrale benadering vallen ook andere onderdelen van personeelsbeleid op hun plaats. Door arbeidsrelaties persoonlijk en individueel te maken kunnen op basis van afspraken resultaten worden geleverd. Deze resultaten kunnen door manager en medewerker objectief worden vastgesteld.

Door hier systematisch op aan te sturen wordt niet alleen gebruik gemaakt van de energie en vakmanschap van medewerkers, maar wordt ook consequent gewerkt aan hun kwaliteit. Zo bouwt de medewerker aan de eigen toekomst en heeft de ondernemer medewerkers die meer opleveren dan ze kosten.

Met resultaatgericht beoordelen kan worden voorkomen dat P&O professionaliteit meer kost dan opbrengt. Alles wat op P&O-gebied wordt geregeld moet iets toevoegen aan de kwaliteit en kwantiteit van individuele arbeidsrelaties. Dit betekent dat alleen die dingen gedaan moeten worden die door de manager en de medewerker begrepen worden.