Rollen en taakgebieden van de eigentijdse middenmanager. De middenmanager : spil binnen de organisatie

Henk Ritzen

overzicht

De rollen van de middenmanager zijn hier het uitgangspunt om het gedrag van de middenmanager te beschrijven, te verklaren en te ondersteunen. Middenmanagers moeten kennis hebben van deze rollen om organisatiedoelen te realiseren en managementtaken naar tevredenheid van uitvoerende medewerkers en hoger management uit te voeren.
 9789024417476 /  Nelissen /  2007 /  1ste editie /  224p. /  pb / 

Rollen en taakgebieden van de eigentijdse middenmanager. De middenmanager : spil binnen de organisatie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Het middenkader is de ruggengraat van de organisatie. In die organisatie speelt de middenmanager verschillende rollen, waarin hij of zij tussen hoger en lager management manoeuvreert.

Daarnaast zoekt de middenmanager naar evenwicht tussen wat met zijn team gerealiseerd moet worden en hoe de managementtaak moet worden uitgevoerd.

In het boek behandelt Henk Ritzen zowel rollen die conceptueel inzicht geven in de functie van de middenmanager als rollen die inzoomen op specifieke taken van deze manager. Aan de hand van kwadranten beschrijft hij de spanningsvelden waarmee de middenmanager wordt geconfronteerd.

De lezer kan via deze kwadranten persoonlijk reflecteren op de eigen arbeidspraktijk.Het boek is geschreven voor middenmanagers die zich willen verdiepen in hun rollen en voor studenten die zich voorbereiden op een functie binnen het middenkader van een profit- of non-profitorganisatie.

Dr. Henk Ritzen studeerde onderwijskunde en andragologie (specialisatie: arbeid en organisatieagologie) en was vele jaren middenmanager in een schoolorganisatie.