Sales! 50% meer omzet in 90 dagen

Wessel Berkman - Bart de Groot

overzicht

Omzet maken en verhogen is voor veel organisaties een blijvende bron van zorg. Verkopers en accountmanagers halen er volgens de directie niet uit wat erin zit. Ze denken en zeggen vaak meer binnen te halen dan wat de verkoopcijfers uitwijzen. En ligt het niet aan de verkopers, dan valt er doorgaans nog veel te verbeteren aan de informatie of de processen. POD

 9789047060260 /  Business Contact /  2010 /  1ste editie /  160p. /  pb / 

Sales! 50% meer omzet in 90 dagen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Omzet maken en verhogen is voor veel organisaties een blijvende bron van zorg. Verkopers en accountmanagers halen er volgens de directie niet uit wat erin zit. Ze denken en zeggen vaak meer binnen te halen dan wat de verkoopcijfers uitwijzen. En ligt het niet aan de verkopers, dan valt er doorgaans nog veel te verbeteren aan de informatie of de processen.

Verkopers, managers en directie weten het: er ligt onbenut potentieel op de verkoopafdeling – schattingen van 50 tot 100 procent meer omzet zijn geen uitzondering. Hoe kan de verkoopkracht van jouw bedrijf beter gemobiliseerd worden zodat er weer een echte salescultuur ontstaat? En wat kun jij doen om de organisatie weer energie te geven?

Wessel Berkman en Bart de Groot beschrijven in dit boek hoe je een strakke verkooporganisatie opbouwt. Hun methode is overzichtelijk en actiegericht, met duidelijke processen en vaardigheden, en uitdagend management. Met Sales! kun je direct aan de slag. Beproefd bij veel organisaties!

Inhoudsopgave

Inleiding

1 Wie zijn de spelers in dit spel?

2 Ingrediënten voor een goede verkoop

3 SalesArt: spreek allemaal dezelfde taal

4 De informatie die nodig is om te sturen

5 Uitdagend managen: wat is het en wat heb je nodig?

6 De relatie met andere afdelingen binnen het bedrij

7 Epiloog: Ondersteuning bij het verbeteren van de commerciële afdeling

Bijlagen

Checklist met bewustwordingsvragen

Pijnregistratieformulier

Over de geciteerde personen

Over de auteurs

Begrippenlijst