Samenwerken of teamwerken? Het belang van waarden bij het omgaan met collega's

Paul van Leest

overzicht

Waarom kan je met sommige mensen gemakkelijk samenwerken en heb je met anderen de grootst mogelijke moeite. De auteur betoogt dat waarden essentieel zijn om effectief met elkaar te kunnen samenwerken : hij bespeekt 8 verschillende waardentypen en toont aan hoe je met verschillende waarden kunt omgaan.
 9789026516771 /  Swets & Zeitlinger /  2001 /  118p. /  pb / 

Samenwerken of teamwerken? Het belang van waarden bij het omgaan met collega's

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Waardoor komt het dat sommige mensen gemakkelijk met elkaar kunnen samenwerken en anderen daar de grootste moeite mee hebben? Hoe komt het dat je soms het gevoel krijgt bij iemand tegen een muur op te lopen? Willen we eigenlijk wel hetzelfde? Moeten we allemaal wel hetzelfde willen? Passen jouw doelen bij de doelen van je baas? Hoe komen al die verschillende mensen weer bij elkaar?

Het boek Samenwerken of tegenwerken? laat zien dat waarden essentieel zijn om effectief met elkaar te kunnen samenwerken.

Aan de hand van acht waardetypen geeft het inzicht in hoe waarden overeenkomen en waarin ze verschillen. De waarden van jezelf, je collega's en je concurrenten worden herkenbaar. Ook maakt het boek duidelijk wat er gebeurt als je waarden te fanatiek navolgt.

Tot slot geeft het aan hoe je in je werk, maar ook daarbuiten, een brug naar anderen kunt slaan zonder je identiteit op te hoeven geven.

Dr. Paul van Leest werkt op het terrein van beroepskeuze, loopbaan en personeelsselectie. Tevens richt hij zich bij Cebir op de ontwikkeling en kwaliteitsborging van psychologische tests.