Schrijven van beleidsadviezen

Jans Riny

overzicht

Beleidsadviezen spelen een belangrijke rol bij het vormgeven van beleid in organisaties. Dit boek biedt een stappenplan waarmee een goed eindresultaat bereikt kan worden. Dit stappenplan omvat: het formuleren van een heldere schrijfopdracht, het verzamelen van informatie, het maken van een tekstschema, het ontwikkelen van een geschikte schrijfstijl en het functioneel vormgeven van het beleidsadvies.
 9789024414680 /  Nelissen /  2004 /  3de editie /  96p. /  pb / 

Schrijven van beleidsadviezen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Organisaties ontwikkelen voortdurend beleid. Zij doen dat om problemen op te lossen, te verminderen of te voorkomen. Beleids adviezen spelen daarbij een belangrijke rol. Een goed beargumenteerd beleidsadvies biedt een beleidsmaker een gedegen basis om te komen tot een weloverwogen besluit.

Het op papier zetten van zon advies is een stevige klus, die vraagt om een stap-voor-stap-benadering. Dit boek biedt u handvatten waarmee u via een aantal stappen komt tot een goed eindresultaat. Zaken die u daarvoor nodig heeft zijn onder andere: een heldere schrijfopdracht, een ge degen probleemanalyse, een logisch opgebouwd betoog, een schrijfstijl die past bij de lezers van hetadvies, en een functionele vorm geving.

Naast tips voor beleidsadviezen op papier biedt het boek ook richtlijnen voor beleidsadviezen die via het beeldscherm worden aangeboden. Het boek is bedoeld voor iedereen in profit- en non-profitorganisaties die regelmatig beleidsadviezen moet schrijven.

Drs. Riny Jans is docent communicatieve vaardigheden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij verzorgt al ruim tien jaar trainingen voor onder andere gemeentes, ministeries, ziekenhuizen en bedrijfsleven.