Seks, humor en het Beloofde Land : De 33 beste beïnvloedingstechnieken uit de reclame

Marc Andrews - Rick van Baaren - Matthijs van Leeuwen

overzicht

In dit boek worden de 33 krachtigste psychologische beïnvloedingstechnieken uitgelegd aan de hand van succesvolle reclamecampagnes. De auteurs, drie wetenschappers met ervaring in de reclamewereld, laten precies zien hoe gedrag op bewust en onbewust niveau wordt beïnvloed. En je leert hoe je deze wetenschappelijk bewezen technieken ook zelf toe kunt passen. Seks, humor en het Beloofde Land opent je de ogen voor de wondere kunst van het overtuigen. Gegarandeerd.
 9789492493385 /  Maven /  2018 /  1ste editie /  208p. /  pb / 

Seks, humor en het Beloofde Land : De 33 beste beïnvloedingstechnieken uit de reclame

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

We zouden je ervan kunnen proberen te overtuigen om dit boek te kopen door aan te geven dat de voorraad bijna op is (schaarste), door je te vertellen hoeveel andere mensen het al hebben gekocht (sociale bewijskracht), door er quotes op te zetten van belangrijke wetenschappers (autoriteit), door een erotische afbeelding op het omslag te zetten (seks), door te zeggen dat het heel zielig voor het boek zou zijn als je het niet zou kopen (antropomorfisme), door humor te gebruiken of door te zeggen dat het helemaal geen boek is (disruptie). En dan hebben we nog maar 7 van de 33 technieken genoemd die in dit boek beschreven worden en waarmee je gedrag en gedachten kunt beïnvloeden.

In dit boek worden de 33 krachtigste psychologische beïnvloedingstechnieken uitgelegd aan de hand van succesvolle reclamecampagnes. De auteurs, drie wetenschappers met ervaring in de reclamewereld, laten precies zien hoe gedrag op bewust en onbewust niveau wordt beïnvloed. En je leert hoe je deze wetenschappelijk bewezen technieken ook zelf toe kunt passen.

Seks, humor en het Beloofde Land opent je de ogen voor de wondere kunst van het overtuigen. Gegarandeerd. Kortom: koop het maar, het wordt fantastisch. (het Beloofde Land)

"Bevat evenveel eyecandy als eyeopeners. Je kijkt nooit meer op dezelfde manier naar een advertentie, een webwinkel of de verpakking van een product." – FORBES

"Deze verborgen verleiders zijn het geheime wapen achter reclames en ze worden veel vaker toegepast dan je denkt." – WIRED

Inhoudsopgave

Inleiding

Drie basisbehoeften

Hoe werkt dit boek?

1. Weerstand erkennen

2. Klare taal

3. Foot-in-the-door

4. Het beloofde land

5. Zelfoverreding

6. Altercasting

7. Sociale bewijskracht

8. Garantie

9. Aantrekkelijkheid

10. Humor

11. Schaarste

12. De klik

13. Lokaas

14. That's not all

15. Mere exposure

16. Anchoring

17. Astroturfing

18. Antropomorfisme

19. Betrouwbaarheid

20. Disrupt & reframe

21. Metaforen

22. Implementatie-intenties

23. Reciprociteit

24. God terms

25. Seks

26. Autoriteit

27. Winstverliesframing

28. Het recency- en primacy-effect

29. Appeleren aan angst

30. Doublespeak

31. Projectie

32. Door-in-the-face

33. Subliminaal

Over de auteurs

Bibliografie

Verantwoording

illustraties

Aanbevolen literatuur

Woord van dank