Situationeel opleiden en leren : het potentieel van individuele competenties voor organisaties

Gerard Bergenhenegouwen

overzicht

Centraal in dit boek staat de relatie van opleiden en leren met succesvol handelen in de werksituatie. Het is gebleken dat leren het meest efffectief is als het plaatsvindt in werksituaties aan de hand van conrete problemen of in contact en overleg met collega's. Werksituaties zouden dan ook meer ondersteunend moeten zijn voor dit persoonsgerichte leren. Dit vraagt om een ontwikkelingsgericht HRM, waarbij een adequate afstemming wordt nagestreefd tussen leren, begeleiden en belonen van succesvol handelen in werksituaties. Deze afstemming zal betrokkenheid en motivatie, maar ook bekwaamheid bij medewerkers sterk verhogen.
 9789013048629 /  Kluwer /  2008 /  1ste editie /  150p. /  pb / 

Situationeel opleiden en leren : het potentieel van individuele competenties voor organisaties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Centraal in dit boek staat de relatie van opleiden en leren met succesvol handelen in de werksituatie. Het is gebleken dat leren het meest efffectief is als het plaatsvindt in werksituaties aan de hand van conrete problemen of in contact en overleg met collega's.

Werksituaties zouden dan ook meer ondersteunend moeten zijn voor dit persoonsgerichte leren. Dit vraagt om een ontwikkelingsgericht HRM, waarbij een adequate afstemming wordt nagestreefd tussen leren, begeleiden en belonen van succesvol handelen in werksituaties. Deze afstemming zal betrokkenheid en motivatie, maar ook bekwaamheid bij medewerkers sterk verhogen.

'Situationeel opleiden en leren' is een integer cadeau aan een vakgebied dat in Nederland een veelzijdige ontwikkeling heeft doorgemaakt. Het boek is een uitnodiging om vanuit een menselijk perspectief naar leren en ontwikkeling te kijken.

Inhoudsopgave

1. Organisatiestrategie, HRM en HRD

2. Ontwikkelingsgerichte HRM

3. Situationeel HRD

4. Opleiden en leren in de werksituatie

5. Situationeel HRD en competentieontwikkeling

6. Situationele competentieontwikkeling in de praktijk