Slimmer : Hoe sociale media ons effectiever, creatiever en actiever maken

Clay Shirky

overzicht

In Slimmer voorspelt Shirky wat we met de nieuwe digitale technologie kunnen bereiken als we eindelijk onze ongebruikte talenten en goodwill aan het werk zetten. Slimmer is een boek voor iedereen die geĆÆnteresseerd is in nieuwe media, internet en nieuwe, creatieve manieren van samenwerken.
 9789047003953 /  Business Contact /  2001 /  1ste editie /  224p. /  pb / 

Slimmer : Hoe sociale media ons effectiever, creatiever en actiever maken

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Hoe sociale media ons effectiever, creatiever en actiever maken. Je hebt een goede opleiding, een lang leven voor je en relatief veel vrije tijd. Wat doe je daarmee? Clay Shirky beschrijft in Slimmer dat we generaties lang niet veel meer met onze vrije tijd hebben gedaan dan passief tv-kijken of individuele hobby’s uitoefenen.

Met de komst van internet en sociale media is dat veranderd. Ineens is het mogelijk om het jarenlang opgehoopte ‘cognitief overschot’ creatief te gebruiken. En dat doen we ook. Samen met anderen bedenken we oplossingen voor problemen, richten we nieuwe bedrijfjes op, creëren we acties voor goede doelen en komen we met allerlei andere gemeenschappelijke initiatieven.

Die verbondenheid en kenniscreatie heeft grote invloed op onze samenleving. In Slimmer voorspelt Shirky wat we met de nieuwe digitale technologie kunnen bereiken als we eindelijk onze ongebruikte talenten en goodwill aan het werk zetten. Bekende voorbeelden zijn Wikipedia en Flickr, maar denk ook aan literatuur op FanFiction, couchsurfing en huizenruil, de website Instructables.com (vol met ‘how to make…’-adviezen) en allerlei cursussen op YouTube.

Clay Shirky is een warm pleitbezorger van de positieve en ongekende mogelijkheden van de sociale media.

Slimmer is een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe media, internet en nieuwe, creatieve manieren van samenwerken.

Inhoudsopgave

De natuurlijke leider Slimmer

1. Gin, tv en breinreserve

2. Middelen

3. Motief

4. Mogelijkheid

5. Cultuur

6. Waarde-voor het individu, de gemeenschap, het grotere publiek en de samenleving als geheel

7. Op zoek naar de muis

Dankwoord

Noten

Over de auteur

Register