Software voor ICT-support Niveau 2 en 3

Hans van Rheenen

overzicht

Software zonder computer is als een piloot zonder vliegtuig, een wielrenner zonder racefiets of een studieprogramma zonder student. Maar een computer zonder software is als een vliegtuig zonder piloot, een racefiets zonder wielrenner of een student zonder studieprogramma. Het een kan niet zonder het ander. Zo is het ook met software en computers. Om een computer te laten werken heb je software nodig en software heeft een computer nodig om te kunnen werken.
 9789057523472 /  Brinkman /  2016 /  1ste editie /  221p. /  pb / 

Software voor ICT-support Niveau 2 en 3

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Software zonder computer is als een piloot zonder vliegtuig, een wielrenner zonder racefiets of een studieprogramma zonder student. Maar een computer zonder software is als een vliegtuig zonder piloot, een racefiets zonder wielrenner of een student zonder studieprogramma. Het een kan niet zonder het ander. Zo is het ook met software en computers.

Om een computer te laten werken heb je software nodig en software heeft een computer nodig om te kunnen werken.

Software - in het Nederlands ook wel programmatuur, applicatie of simpelweg app genoemd - kunnen we indelen in verschillende groepen.

De belangrijkste groepen zijn: - besturingssoftware (besturingssystemen of operating systems); - toepassingssoftware (applicatieprogrammatuur, applicatiesoftware of application software).

Dit boek is geschreven voor de opleiding ICT-support. De werkprocessen, kennis en vaardigheden zoals die in het kwalificatiedossier zijn beschreven, zijn hierbij leidend geweest.