Alliantiekaartenspel : Samenwerken in allianties, netwerken en partnerships

Common Eye - Edwin Kaats - Wilfried Opheij - Robin Bremekamp - Tim Drees - Ruben van Wendel de Joode - Nikki Willems

overzicht

Geen enkele organisatie kan de complexe vraagstukken van deze tijd alleen oplossen. Steeds meer organisaties werken daarom met andere organisaties samen in allianties, ketens, netwerken en/of partnerships.

Samenwerking tussen organisaties is echter niet eenvoudig en gaat vaak mis. Bijvoorbeeld omdat de partners van elkaar afhankelijk zijn en niemand de baas is. Of omdat het anders zijn van de samenwerkingspartner - dat op zich een pluspunt is - het samenwerken ook lastig maakt. Tot slot doet de context altijd haar invloed gelden; denk aan ontwikkelingen bij de moederorganisaties, in de politieke context of de markt. Het vraagt altijd het opgeven van een deel van je autonomie in het vertrouwen dat je er meer voor terugkrijgt. Dat is niet gemakkelijk en niet vanzelfsprekend.

Het 'Alliantiekaartspel' helpt u met elkaar in gesprek te gaan en zo aan een betere en succesvollere samenwerking te bouwen. Het 'Alliantiekaartspel' bestaat uit 133 kaarten en is gebaseerd op 'Leren samenwerken tussen organisaties' (Managementboek van het jaar 2013). Verdieping is in dit boek te vinden.

Het 'Alliantiekaartspel' is ontwikkeld door Robin Bremekamp, Tim Dees, Edwin Kaats, Wilfrid Opheij, Ruben van Wendel de Joode, Nikki Willems van Common Eye.
 9789462760219 /  Vakmedianet /  2014 /  1ste editie /  Box / 

Alliantiekaartenspel : Samenwerken in allianties, netwerken en partnerships

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Geen enkele organisatie kan de complexe vraagstukken van deze tijd alleen oplossen. Steeds meer organisaties werken daarom met andere organisaties samen in allianties, ketens, netwerken en/of partnerships. Samenwerking tussen organisaties is echter niet eenvoudig en gaat vaak mis. Bijvoorbeeld omdat de partners van elkaar afhankelijk zijn en niemand de baas is. Of omdat het anders zijn van de samenwerkingspartner - dat op zich een pluspunt is - het samenwerken ook lastig maakt. Tot slot doet de context altijd haar invloed gelden; denk aan ontwikkelingen bij de moederorganisaties, in de politieke context of de markt. Het vraagt altijd het opgeven van een deel van je autonomie in het vertrouwen dat je er meer voor terugkrijgt. Dat is niet gemakkelijk en niet vanzelfsprekend. Het 'Alliantiekaartspel' helpt u met elkaar in gesprek te gaan en zo aan een betere en succesvollere samenwerking te bouwen. Het 'Alliantiekaartspel' bestaat uit 133 kaarten en is gebaseerd op 'Leren samenwerken tussen organisaties' (Managementboek van het jaar 2013). Verdieping is in dit boek te vinden. Het 'Alliantiekaartspel' is ontwikkeld door Robin Bremekamp, Tim Dees, Edwin Kaats, Wilfrid Opheij, Ruben van Wendel de Joode, Nikki Willems van Common Eye.