Spiral Dynamics : Waarden, leiderschap en veranderingen in een dynamisch model

Edward Beck - Christopher Cowan

overzicht

We leven in een veranderende wereld: vliegtuigoverlast brengt mensen op de barricaden, de krimpende economie noopt het bedrijfsleven tot bezuinigen en oplaaiende terroristische dreiging noodzaakt regeringen hun veiligheidsbeleid om te buigen Sommige ontwikkelingen zijn al in een vroeg stadium herkenbaar, andere lijken uit het niets te komen; sommige voltrekken zich autonoom, andere worden aangestuurd. Hoe en waarom ontwikkelen veranderingen zich eigenlijk?
 9789069636399 /  Altamira - Becht /  2004 /  1ste editie /  408p. /  hc / 

Spiral Dynamics : Waarden, leiderschap en veranderingen in een dynamisch model

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In 'Spiral Dynamics' presenteren Don Edward Beck en Christopher C. Cowan, voortbordurend op het werk van Clare W. Graves, hun theorie over wMemes, de drijvende krachten in ontwikkeling van mensen, bedrijven en samenlevingen.

Alle ontwikkelingen bewegen zich spiraalvormig omhoog. Zij worden gekleurd door de waardensystemen (wMemes) die leven in een organisatie en krijgen richting doordat nu eens collectieve, dan weer individuele waarden de boventoon voeren.

Beck en Cowan beschrijven in 'Spiral Dynamics': - welke waardensystemen er zijn en hoe u ze kunt herkennen in een bedrijf, organisatie of samenleving;

- hoe u kunt vaststellen welke drijvende krachten een rol spelen bij veranderingen

- hoe u kunt zien in welke richting een veranderingsproces zich beweegt

- welke instrumenten u als organisatiedeskundige, bestuurder en leidinggevende hebt om een veranderingsproces zo efficiënt mogelijk te sturen.