Stoppen met leidinggeven : Naar autonome en authentieke arbeidsrelaties

Watze Hepkema

overzicht

Veel leidinggevenden proberen hun medewerkers te motiveren, te coachen en te ontwikkelen. Veelal heeft dit echter een averechtse uitwerking. Het alternatief is een autonome opstelling met respect voor de autonomie van de ander. De auteur pleit voor een gelijkwaardige dialoog tussen leidinggevende en werknemer.
 9789024417797 /  Nelissen /  2008 /  164p. /  pb / 

Stoppen met leidinggeven : Naar autonome en authentieke arbeidsrelaties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Veel leidinggevenden proberen hun medewerkers te motiveren, mee te krijgen, te coachen en te ontwikkelen. Dat heeft echter vaak een averechtse werking. Het zijn vormen van betutteling, die leiden tot disfunctionele interactiepatronen tussen de leidinggevende en de medewerker.

Uit de vele praktijkvoorbeelden in het boek blijkt dat medewerkers hierdoor onbedoeld geïnfantiliseerd en gedemotiveerd worden. Beschouw de relatie tussen een leidinggevende en een medewerker liever als een gewone samenwerkingsrelatie: heb aandacht voor elkaars wensen, stuur op afspraken en wees authentiek in het contact. Meer is eigenlijk niet nodig voor de autonomie en de motivatie van de medewerker.

Deze visie van Watze Hepkema sluit aan bij de huidige netwerkmaatschappij, die immers autonome medewerkers en horizontale verhoudingen vraagt. Het boek biedt een verfrissende en bevrijdende kijk op de praktijk van het leidinggeven en is de moeite waard voor zowel de beginnende als de ervaren leidinggevende.

Inhoudsopgave

1. Inleiding

2. Problemen in organisaties

3. Pleasen en beschuldigen

4. Vluchten

5. Rolverdeling tussen leidinggevende en medewerker

6. Motivatie en de rol van de leidinggevende

7. Contracteren

8. Ondersteunen

9. Samenvatting: rol en taken leidinggevende

10. Duidelijk zijn

11. Hard op de inhoud, zacht in de relatie

12. Omgaan met irritatie en onzekerheid van jezelf

13. Luisteren

14. Afstemmen

15. HRM-beleid

16. Samenvatting

Bijlagen Literatuur