Strategisch werken met competenties : theorie en praktijk van het competentiedenken

Arjan Vernhout

overzicht

Aan de hand van een ‘competentie-framework’ wordt aangetoond hoe competentiedenken vanuit strategisch niveau kan geïmplementeerd worden. Dit schema verschaft inzicht in alle aspecten en activiteiten die een rol spelen bij het strategisch werken met competenties.
 9789024416776 /  Nelissen /  2004 /  1ste editie /  168p. /  pb / 

Strategisch werken met competenties : theorie en praktijk van het competentiedenken

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Dit boek speelt in op de behoefte aan een concrete en duidelijke werkwijze voor het operationaliseren van het competentiedenken. Vooral in kleine en middelgrote ondernemingen met een hoge resultaatgerichtheid (of de behoefte hieraan) biedt dit boek ondersteuning.

De ondersteuning wordt op twee wijzen aangeboden. Enerzijds bevat 'Strategisch werken met competenties' inleidende hoofdstukken over theorie en praktijk van het competentiedenken en anderzijds is in het boek een werkwijze opgenomen voor het werken met competenties.

Deze werkwijze is ontwikkeld in het bedrijfsleven, maar het is ook toepasbaar binnen gemeenten, onderwijsinstellingen of zorginstellingen. Instellingen als deze zijn immers ook organisaties met een missie, met doelen en met medewerkers voor wie resultaatgericht werken steeds belangrijker wordt.