Strategische Personeelsplanning : Theorie, instrumenten en praktische aanpak

Gerard Evers

overzicht

Strategische personeelsplanning (SPP) en in het kielzog daarvan thema’s als talentmanagement, succession planning en flexibiliteit zijn niet meer weg te denken van de agenda van lijnmanagement en HR. Mensen maken het verschil en een goede, duurzame afstemming van de personele bezetting (aanbod) op de nu en in de nabije toekomst gewenste formatie (vraag) is meer dan ooit essentieel voor de continuïteit van organisaties. Voeg daaraan toe de structureel inkrimpende arbeidsmarkt en het is duidelijk dat met het slim omgaan met Human Capital veel te winnen valt. En dus ook te verliezen…

Strategische personeelsplanning is geen rocket science. Wel vraagt het om goed nadenken over het inhoudelijke concept met de bijbehorende tools en technieken, de benodigde data en het vereiste draagvlak en daarmee het proces van SPP.

In het boek 'Strategische Personeelsplanning' ontrafelt Gerard Evers SPP en knipt SPP op in acht bouwstenen. Steeds wordt aangegeven wat de achterliggende technieken en tools kunnen zijn, welke gegevens nodig zijn en welke rol de verschillende factoren (lijnmanagement, HR, planning en control) daarin spelen.

In het boek gaat het niet alleen om wetenschappelijke theorie, maar ook over praktijktoepassingen en ervaringen. Daarbij is gebruikgemaakt van de diverse projecten die de auteur de laatste jaren heeft uitgevoerd bij uiteenlopende organisaties in binnen- en buitenland. Een praktische aanpak, met veel cijfervoorbeelden is daarvan het resultaat. Tegelijkertijd wordt ook de wetenschappelijk geïnteresseerde lezer bediend. Theoretische doorkijkjes zijn en blijven van belang voor de verdere ontwikkeling van dit onderwerp. Daarmee is het boek ook goed te gebruiken in opleidingstrajecten en cursussen.
Inhoudsopgave
Voorwoord

1. Inleiding
2. Interne en externe analyse
3. Scenario-analyse en toekomstig gewenste formatie
4. Huidige bezetting
5. Externe arbeidsmarktontwikkelingen
6. De toekomstig verwachte bezetting
7. Confrontatie en oplossingsrichtingen
8. Succession planning, talent management, loopbaanbeleid en flexibiliteit
9. Contingente personeelsplanning
10. Conclusies

Literatuurlijst
Trefwoordenregister
 9789462150997 /  Vakmedianet /  2014 /  1ste editie /  326p. /  pb / 

Strategische Personeelsplanning : Theorie, instrumenten en praktische aanpak

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Strategische personeelsplanning (SPP) en in het kielzog daarvan thema’s als talentmanagement, succession planning en flexibiliteit zijn niet meer weg te denken van de agenda van lijnmanagement en HR. Mensen maken het verschil en een goede, duurzame afstemming van de personele bezetting (aanbod) op de nu en in de nabije toekomst gewenste formatie (vraag) is meer dan ooit essentieel voor de continuïteit van organisaties. Voeg daaraan toe de structureel inkrimpende arbeidsmarkt en het is duidelijk dat met het slim omgaan met Human Capital veel te winnen valt. En dus ook te verliezen… Strategische personeelsplanning is geen rocket science. Wel vraagt het om goed nadenken over het inhoudelijke concept met de bijbehorende tools en technieken, de benodigde data en het vereiste draagvlak en daarmee het proces van SPP. In het boek 'Strategische Personeelsplanning' ontrafelt Gerard Evers SPP en knipt SPP op in acht bouwstenen. Steeds wordt aangegeven wat de achterliggende technieken en tools kunnen zijn, welke gegevens nodig zijn en welke rol de verschillende factoren (lijnmanagement, HR, planning en control) daarin spelen. In het boek gaat het niet alleen om wetenschappelijke theorie, maar ook over praktijktoepassingen en ervaringen. Daarbij is gebruikgemaakt van de diverse projecten die de auteur de laatste jaren heeft uitgevoerd bij uiteenlopende organisaties in binnen- en buitenland. Een praktische aanpak, met veel cijfervoorbeelden is daarvan het resultaat. Tegelijkertijd wordt ook de wetenschappelijk geïnteresseerde lezer bediend. Theoretische doorkijkjes zijn en blijven van belang voor de verdere ontwikkeling van dit onderwerp. Daarmee is het boek ook goed te gebruiken in opleidingstrajecten en cursussen. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding 2. Interne en externe analyse 3. Scenario-analyse en toekomstig gewenste formatie 4. Huidige bezetting 5. Externe arbeidsmarktontwikkelingen 6. De toekomstig verwachte bezetting 7. Confrontatie en oplossingsrichtingen 8. Succession planning, talent management, loopbaanbeleid en flexibiliteit 9. Contingente personeelsplanning 10. Conclusies Literatuurlijst Trefwoordenregister