Het is geen toeval

Eliyahu Goldratt

overzicht

De bestseller 'Het doel' speelt in een tijd waar beperkingen in de processen de resultaten bepalen. In 'Het is geen toeval' gebeurt het tegenovergestelde: er is capaciteit te over. Goldratt past in dit boek de beperkingentheorie toe op verkoop en marketing, voorraadbeheer en distributie.
 9789000331079 /  Spectrum /  2009 /  12de editie /  215p. /  pb / 

Het is geen toeval

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Alex Rogo heeft een prima jaar achter de rug. Hij is verantwoordelijk voor drie bedrijven en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Dan komt de raad van bestuur met een beleidswijziging. Er is cash nodig en de bedrijven van Alex worden in de etalage gezet.

Een dilemma voor Alex. Als hij de reorganisatie van zijn bedrijven succesvol afrondt, worden ze met maximale winst verkocht. Als hij daar niet in slaagt, gaan ze dicht.

In beide gevallen zijn Alex en zijn medewerkers hun baan kwijt.

De bestseller 'Het doel' speelt in een tijd waar beperkingen in de processen de resultaten bepalen.

In 'Het is geen toeval' gebeurt het tegenovergestelde: er is capaciteit te over. Goldratt past in dit boek de beperkingentheorie toe op verkoop en marketing, voorraadbeheer en distributie.

Bovendien introduceert hij via zijn hoofdpersoon Alex Rogo technieken voor conflicthantering waar u zowel zakelijk als persoonlijk uw voordeel mee kunt doen.