Management en Logistiek

Roel Grit - Jan de Geus

overzicht

'Management en logistiek' geeft een overzicht van gangbare logistieke begrippen en legt de samenhang uit tussen de verschillende schakels in de logistieke keten. Ook besteedt het boek aandacht aan de gevolgen van logistieke beslissingen voor het management van een organisatie.
 9789001813468 /  Noordhoff /  2012 /  2de editie /  200p. /  pb / 

Management en Logistiek

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Veel afgestudeerde hbo-studenten komen in hun werk in aanraking met logistiek. 'Management en logistiek' is een inleiding in de logistiek. Het boek is bruikbaar voor het eerste jaar van een logistieke studie. Daarnaast is het ook geschikt voor studies waar logistiek als bijvak wordt gegevens, zoals economische en managementopleidingen, maar ook bij opleidingen voor personeel en arbeid en voor de gezondheidszorg.

Bestudering van het boek moet ertoe leiden dat een hbo'er kan functioneren als een goede gesprekspartner van bijvoorbeeld een logistiek manager.

'Management en logistiek' geeft een overzicht van gangbare logistieke begrippen en legt de samenhang uit tussen de verschillende schakels in de logistieke keten. Ook besteedt het boek aandacht aan de gevolgen van logistieke beslissingen voor het management van een organisatie. Het boek heeft een duidelijke en overzichtelijke structuur.

De opbouw maakt het mogelijk hoofdstukken afzonderlijk te bestuderen en het boek is daarom goed te gebruiken in thematisch onderwijs en projectonderwijs. Verder is het taalgebruik opzettelijk niet ingewikkelder gemaakt dan nodig is.

Website: - Berekening MRP-schema in Excel - Formule van Camp - Uitwerkingen - Interessante links - PowerPoint sheets

Inhoudsopgave

Studiewijzer

1. Management en Organisatie

2. Management en Logistiek

3. Verkoop

4. Productie

5. Inkoop

6. Voorraad

7. Distributie en Transport

Literatuur

Bijlage

Uitwerking SWOT-analyse

Register

Over de auteurs