Talentenwijzer : Talentontwikkelingsprogramma met online test

Djoerd Hiemstra

overzicht

Talentenwijzer is een talentontwikkelingsprogramma dat de lezer helpt het beste uit zichzelf en uit zijn studie te halen. Docenten en studenten zijn zeer te spreken over de methode. Met name de structuur en de verschillende mogelijkheden - het assessment, oefeningen, de docentenhandreiking - worden hoog gewaardeerd.
 9789024407149 /  Boom /  2018 /  2de editie /  112p. /  pb / 

Talentenwijzer : Talentontwikkelingsprogramma met online test

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Talentenwijzer is een talentontwikkelingsprogramma dat de lezer helpt het beste uit zichzelf en uit zijn studie te halen.

Docenten en studenten zijn zeer te spreken over de methode. Met name de structuur en de verschillende mogelijkheden - het assessment, oefeningen, de docentenhandreiking - worden hoog gewaardeerd.

Over de inhoud :

De Talentenwijzermethode bestaat uit drie onderdelen:

- een assessmentinstrument waarmee studenten hun talenten kunnen benoemen

- een werkboek met talentontwikkelingsoefeningen voor studenten

- een handreiking Talentgericht coachen voor docenten met informatie over het werken met de Talentenwijzermethode.

Docenten en studenten zijn zeer te spreken over de methode.

Met name de structuur en de verschillende mogelijkheden - het assessment, oefeningen, de docentenhandreiking - worden hoog gewaardeerd.

Kenmerken

•De oefeningen in dit werkboek geven de lezer inzicht in zijn persoonlijke kwaliteiten en leren hoe deze optimaal gebruikt en ontwikkeld kunnen worden in studie, werk en vrije tijd.

•Talentenwijzer is gebaseerd op de sterke-kantenbenadering. De kern van deze benadering is dat je niet alleen moet werken aan het verminderen van je tekortkomingen, maar vooral ook aandacht moet besteden aan het ontwikkelen van je kwaliteiten. In de Verenigde Staten wordt, op universiteiten en hogescholen, al veel met deze benadering gewerkt.

•Het programma heeft een degelijke wetenschappelijke basis. In verschillende onderzoeken is een positief effect aangetoond op de motivatie, inzet en prestaties van studenten.

Nieuw aan deze tweede druk

• In deze nieuwe druk zijn meer groepsoefeningen opgenomen.

• De nieuwe website is responsive, waardoor hij beter op smartphone en tablet te gebruiken is.

Digitaal

Bij de tweede druk van Talentenwijzer zal ook een vernieuwde website verschijnen. Bent u benieuwd naar een indruk van deze site? Bekijk dan alvast de huidige website www.talentenwijzer.com.

Doelgroep

Studenten en leerlingen die vakken volgen als studieloopbaanbegeleiding, introductieprogramma’s, studievaardigheidstrainingen, mentorklassen, stagevoorbereidingen, excellentieprogramma’s en sollicitatietrainingen