Teamleiderschap

Marieta Koopmans - Frans Bouman

overzicht

Mensen vinden het prettig om in teams te werken. In het ideale team werken ze efficiƫnt, effectief en vooral ook met plezier samen. Met elkaar gaan ze enthousiast aan de slag om persoonlijke en organisatiedoelen te realiseren. Maar als ervaringsdeskundige weet u ook, dat het werken in teams echt niet altijd aan dit ideaalbeeld voldoet.

 9789058710673 /  Thema /  2006 /  1ste editie /  160p. /  pb / 

Teamleiderschap

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Mensen vinden het prettig om in teams te werken. In het ideale team werken ze efficiënt, effectief en vooral ook met plezier samen. Met elkaar gaan ze enthousiast aan de slag om persoonlijke en organisatiedoelen te realiseren. Maar als ervaringsdeskundige weet u ook, dat het werken in teams echt niet altijd aan dit ideaalbeeld voldoet.

Een soepel draaiend team vraagt van u veel geduld, inzicht in de psychologische aspecten van mensen en kennis van de dynamiek van teams. Daarvoor hebt u allerlei vaardigheden nodig, zoals het kunnen omgaan met conflicten.

Verder werkt u met uw teamleden aan het ontwikkelen van hun talenten en u zet hun kwaliteiten op het juiste moment in. Ook moet u kunnen loslaten, delegeren en vertrouwen op de taakvolwassenheid van uw team. Dat betekent dat u kritisch naar uw eigen gedrag en verbetermogelijkheden kijkt en hierover feedback vraagt.

Deze en andere aspecten komen in dit boek uitgebreid aan bod. 'Teamleiderschap' ondersteunt u bij uw professionaliseringsproces. De auteurs schrijven u niet voor hoe u het móet doen. Maar ze geven u tips en dagen u vooral uit om de praktische modellen over teammanagement en sociale vaardigheden om te zetten in praktisch dagelijks handelen.

Met het toepassen van uw persoonlijke kwaliteiten als teamleider en de vele groeitips die dit boek u te bieden heeft, kunt u morgen al het verschil maken in het succesvol coachen van uw team.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Werken in teamverband

2. Effectief teamwerk

3. Overleg en besluitvorming in teams

4. Onderhandelen

5. Het omgaan met conflicten

6. De Roos van Leary

7. Kwaliteit van samenwerking

Nawoord: op weg naar mogen

Bijlagen

Literatuur