Teams in flow : Negen elementen van topteams

Diederik Steeman

overzicht

Een boek voor jou.
Dit boek gaat over het creëren van topteams. Een handboek met concrete tips voor wie de prestaties van zijn team wil verbeteren. Het is daarmee ook een boek over persoonlijk leiderschap. Het gaat over jou. Jij bent zelf het belangrijkste instrument om de prestaties van je team te verbeteren.

Een boek over teams.
Aandacht voor teams groeit. Exponentiële ontwikkelingen vragen om een groot adaptatievermogen van organisaties. Wendbaarheid is een cruciale competentie geworden. Teams zijn als een relatief kleine eenheid een belangrijk aangrijpingspunt om de wendbaarheid te vergroten. Steeds meer organisaties hebben teamontwikkeling op de strategische agenda gezet. Mede vanuit de wetenschap dat beter functionerende teams leiden tot meer bevlogenheid en daarmee tot meer productiviteit, een hogere kwaliteit en klanttevredenheid.

Een boek over de negen elementen van topteams.
Topteams functioneren op de toppen van hun kunnen, autonoom en tegelijkertijd in verbinding en afstemming met de rest van de organisatie en haar omgeving. Dit boek laat aan de hand van negen elementen van topteams zien hoe je de prestaties van teams verbetert. Met als stip op de horizon: een team in flow. Een team waarvan de teamleden boven zichzelf uitstijgen en door uitzonderlijk samenspel prachtige prestaties realiseren.
Inhoudsopgave
Proloog

1. Inleiding

Het topteammodel

2. Jouw teamprofiel
3. Teams
4. Leiderschap
5. Vertrouwen
6. Doel
7. Competenties
8. Planmatigheid
9. Taak- en rolverdeling
10. Commitment
11. Communicatie
12. Ontwikkelkracht

Epiloog
Bronnen
Over de auteur
 9789462762121 /  2017 /  1ste editie /  328p. /  hc / 

Teams in flow : Negen elementen van topteams

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Een boek voor jou. Dit boek gaat over het creëren van topteams. Een handboek met concrete tips voor wie de prestaties van zijn team wil verbeteren. Het is daarmee ook een boek over persoonlijk leiderschap. Het gaat over jou. Jij bent zelf het belangrijkste instrument om de prestaties van je team te verbeteren. Een boek over teams. Aandacht voor teams groeit. Exponentiële ontwikkelingen vragen om een groot adaptatievermogen van organisaties. Wendbaarheid is een cruciale competentie geworden. Teams zijn als een relatief kleine eenheid een belangrijk aangrijpingspunt om de wendbaarheid te vergroten. Steeds meer organisaties hebben teamontwikkeling op de strategische agenda gezet. Mede vanuit de wetenschap dat beter functionerende teams leiden tot meer bevlogenheid en daarmee tot meer productiviteit, een hogere kwaliteit en klanttevredenheid. Een boek over de negen elementen van topteams. Topteams functioneren op de toppen van hun kunnen, autonoom en tegelijkertijd in verbinding en afstemming met de rest van de organisatie en haar omgeving. Dit boek laat aan de hand van negen elementen van topteams zien hoe je de prestaties van teams verbetert. Met als stip op de horizon: een team in flow. Een team waarvan de teamleden boven zichzelf uitstijgen en door uitzonderlijk samenspel prachtige prestaties realiseren. Inhoudsopgave Proloog 1. Inleiding Het topteammodel 2. Jouw teamprofiel 3. Teams 4. Leiderschap 5. Vertrouwen 6. Doel 7. Competenties 8. Planmatigheid 9. Taak- en rolverdeling 10. Commitment 11. Communicatie 12. Ontwikkelkracht Epiloog Bronnen Over de auteur