The corporation : het pathologisch streven naar macht en winst

Joel Bakan

overzicht

De stelling van Joel Bakan is dat de corporatie – het grote, multinationale bedrijf – vanuit de basisgedachte is opgezet om zich bijna als een psychopathische persoonlijkheid ten koste van alles te richten op het vergaren van rijkdom en macht. De auteur toont de gevaren van deregulering en privatisering voor mens, maatschappij en milieu. Hij schetst ook zijn plannen voor gerechtelijke regulering en democratische controle.
 9789047002116 /  Business Contact /  2005 /  224p. /  pb / 

The corporation : het pathologisch streven naar macht en winst

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

De stelling van Joel Bakan is dat de corporatie - het grote, multinationale bedrijf - vanuit de basisgedachte is opgezet om zich bijna als een psychopathische persoonlijkheid ten koste van alles te richten op het vergaren van rijkdom en macht.

Gebaseerd op uitvoerig onderzoek en interviews met experts als Peter Drucker, Milton Friedman en ceo Hank McKinnell van Pfizer, toont Bakan de gevaren van deregulering en privatisering voor mens, maatschappij en milieu.

Maar Bakan levert niet alleen kritiek. In dit boek schetst hij ook zijn plannen voor gerechtelijke regulering en democratische controle, plannen die grote invloed kunnen maar niet onrealistisch zijn. ulering en democratische controle.