The Culture Map : Begrijp hoe mensen denken, leidinggeven en dingen bereiken binnen verschillende culturen

Erin Meyer

overzicht

‘The Culture Map’ van Erin Meyer is het handboek om cultuurverschillen binnen de internationale zakenwereld te begrijpen en hiermee om te gaan. Nederlanders komen direct ter zake, Amerikanen zeggen altijd drie vriendelijke dingen voordat ze met iets negatiefs komen en Chinezen zullen nooit openlijk kritiek geven.
 9789047012689 /  Business Contact /  2019 /  1ste editie /  312p. /  pb / 

The Culture Map : Begrijp hoe mensen denken, leidinggeven en dingen bereiken binnen verschillende culturen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

‘The Culture Map’ van Erin Meyer is het handboek om cultuurverschillen binnen de internationale zakenwereld te begrijpen en hiermee om te gaan.

Nederlanders komen direct ter zake, Amerikanen zeggen altijd drie vriendelijke dingen voordat ze met iets negatiefs komen en Chinezen zullen nooit openlijk kritiek geven. Latijns-Amerikanen en Aziaten zijn zeer hiërarchisch ingesteld; Scandinaviërs vinden juist dat de beste baas niet boven zijn medewerkers staat.

Geen wonder dat samenwerking tussen verschillende nationaliteiten soms tot chaos leidt. In deze tijd van globalisering en virtuele netwerken is het essentieel dat je kunt omgaan met cultuurverschillen.

Erin Meyer is je gids op dit subtiele en soms verraderlijke terrein. In ‘The Culture Map’, dat internationaal uitgroeide tot hét handboek op dit gebied, beschrijft ze acht dimensies om te ontcijferen hoe culturele verschillen van invloed zijn in de internationale zakenwereld. Haar heldere analyse combineert ze met praktisch advies voor succes in een geglobaliseerde wereld.

‘The Culture Map van Erin Meyer is een hit. De Amerikaanse hoogleraar aan de Franse businessschool INSEAD beschrijft op heldere wijze de acht belangrijkste cultuurdimensies op werkgebied en de verschillen tussen landen.’ – Ben Tiggelaar, NRC

‘Of je nu een bedrijfs- of een traditioneel diplomaat bent, wereldreiziger, regeringsmedewerker of betrokken wereldburger, dit is dat ene boek dat je niet mag missen.’ – The Huffington Post

Inhoudsopgave

Inleiding 9

1 Luisteren naar de lucht 39

2 De vele gezichten van beleefd 75

3 Waarom versus Hoe 107

4 Hoeveel respect wil je? 137

5 Grote B of kleine b 169

6 Het hoofd of het hart 191

7 De naald, niet het mes 227

8 Hoe laat is te laat? 255

Epiloog: The Culture Map in de praktijk 283

Dankwoord 295

Noten 299

Register 303