The Positive Sum Game : Beter voor mij + beter voor de wereld

Herman Toch - Ann Maes

overzicht

De wereld in transitie. Vandaag moet je niet langer kiezen tussen ik en wij. Drie transformaties (technologie, duurzaamheid, menselijke waarden) hebben de wereld in transitie geschopt. Het levert diepgaande verandering op in de wereld van merken, bedrijven en organisaties. Ondernemingen worden socialer. Organisaties worden ondernemender. Omdat ze willen. Omdat ze moeten.
 9789463372190 /  Pelckmans Pro /  2019 /  1ste editie /  280p. /  pb / 

The Positive Sum Game : Beter voor mij + beter voor de wereld

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Wie onderneemt of organiseert, kent de wereld waarin we decennialang opgesloten zaten: de wereld van profit en non-profit. In een wereld van profit koos je voor ‘ik’. In een wereld van non-profit koos je voor ‘wij’. Kiezen voor de twee samen was niet mogelijk, want de taart was te klein.

De wereld in transitie

Vandaag moet je niet langer kiezen tussen ik en wij. Drie transformaties (technologie, duurzaamheid, menselijke waarden) hebben de wereld in transitie geschopt. Het levert diepgaande verandering op in de wereld van merken, bedrijven en organisaties.

Ondernemingen worden socialer.

Organisaties worden ondernemender. Omdat ze willen. Omdat ze moeten. Beter voor mij + beter voor de wereld De transitie die vandaag in volle gang is, creëert een vruchtbare bodem voor een cool nieuw spel:

The Positive Sum Game.

Het is een spel waarin ‘better for me + better for the world’ hand in hand gaan. Ik kan winnen en wij kunnen winnen op hetzelfde moment.

Door te kiezen voor ‘allebei’ wordt de taart groter. Voor merken, bedrijven, organisaties en mensen The Positive Sum Game schetst voor het eerst het nieuwe speelveld waarop merken, bedrijven en organisaties bewegen en hun waarachtige plek moeten vinden.

Herman Toch en Ann Maes leggen de anatomie van het nieuwe Purpose-gedreven succes bloot. Aan de hand van zeven troeven leer je zelf The Positive Sum Game spelen. Zo is dit boek een gids voor iedereen die maatschappijbouwend ondernemen wil koppelen aan eigenbelang.